Dializáló ápolóként dolgozni

Ápoló a kezelő előtt
Miért válassza a dialízist?

Úgy döntött, hogy a dialízis területén kíván dolgozni, vagy módosítani szeretné gyakorlati területét.

Szakmai érzék

Ápolói karriert kezdeni a dialízis területén kiváló módot nyújt arra, hogy már a kezdetektől szakmai értéket szerezzen. Az országok többségében nagyra értékelik a dializáló ápolókat, és a munkaközvetítők nem csupán dialízissel kapcsolatos, hanem más ápolói feladatok miatt is keresik őket.  A teljes képzést követően a dializáló ápoló bármilyen dialízist végző környezetben dolgozhat, szinte a világ bármely pontján.

Munkaköri leírás és készségek

Dializáló ápolóként az összes ápolási készségének felhasználására lehetősége nyílik, és jelentősen fejlesztheti kompetenciáját az emberekkel való kapcsolattartásban is. Olyan támogató környezetben dolgozhat, ahol a technológia és az eszközök lehetővé teszik, hogy jobban teljesítse a betegellátásban betöltött kulcsfontosságú szerepét. 

A dializáló egységekben az ápolók olyan csoportokban dolgoznak, amelyek képesek önállóan megszervezni a munkájukat.

Képzési támogatás

A NephroCare-nél úgy gondoljuk, hogy a folyamatos képzés nagyon fontos. Képzése az első munkanapon megkezdődik. Az Alapvető dializáló ápoló képzőprogramunk (EDTNA/ERCA által akkreditált) keretében egy mentorhoz rendelik hozzá, aki útmutatással látja el az első három hónap során, és a későbbiekben is a segítségére lesz. Szakértelme fejlesztése érdekében nagyon sok gyakorlati képzésen és elméleti kurzuson vesz majd részt. Fejlődése során oktatása megfelelő képzéssel folytatódik.

A munka és a magánélet egyensúlya

A dializáló részlegen végzett munka a családi élet optimális szervezését teszi lehetővé. Kiszámítható műszakrendben dolgozhat, ahol beosztása sokkal nagyobb rugalmassággal rendelkezik, mint más ápolói munka esetén. Nincs vasárnapi munkavégzés és nincsenek éjszakai műszakok.

Csapatban dolgozni

A dializáló részleg csapata elsősorban ápolókból áll, akik segítik és szükség szerint támogatják egymást. A dializáló ápolók egyéb, a dializáló részleg tagjaként tevékenykedő szakemberekkel is együttműködnek, például orvosokkal, pszichológusokkal, valamint szociális munkásokkal és táplálkozási szakértőkkel. Ez egy valóban multidiszciplináris csapat.

A betegek életére gyakorolt hatás

Megismeri betegeit és gondozza őket, hosszú távú kapcsolatot alakít ki velük. Fontossá válik betegei számára, és nagyban hozzájárulhat közérzetük javításához. Láthatja az Ön által nyújtott jó ellátás eredményeit is.

Miért válassza a NephroCare-t?

Jelenleg dialízissel foglalkozik és új kihívást keres

Képzési támogatás

A NephroCare-nél úgy gondoljuk, hogy a folyamatos képzés kiemelkedő fontossággal bír, ezért képzése az első munkanapon megkezdődik. A Dializáló ápoló alapképzés (EDTNA/ERCA által akkreditált) keretében egy mentorhoz rendelik hozzá, aki útmutatással látja el az első három hónap során, és a későbbiekben is a segítségére lesz. Szakértelme fejlesztése érdekében nagyon sok gyakorlati képzésen és elméleti kurzuson vesz majd részt. Fejlődése során oktatása megfelelő képzéssel folytatódik.

Minőség és biztonság

Nagy tapasztalattal rendelkező dialízis szolgáltatóként nagyon jól megalapozott eljárásokkal és szabványokkal rendelkezünk. A kezdetektől jól szervezett környezetben dolgozhat.

A „NephroCare standardok a helyes dialíziskezelésre” és a „Higiénia és fertőzésmegelőzés”, valamint az ezeken a területeken a helyes gyakorlat elérésének módját leíró folyamatok az ápolási főbb minőségi irányelveink, amelyek a dializáló egységet biztonságosabbá teszik a betegeink és munkatársaink számára.

Munkahelyi környezet

A NephroCare klinikák nagymértékben harmonizált munkakörnyezettel rendelkeznek, kezdve a térre és a dializáló egység felépítésére vonatkozó építészeti szabványokkal. A tevékenységek jól szervezett rendje és kényelmes elrendezése előnyére válik majd. 

Tevékenységünk standardizált folyamatokon, egyértelmű szerepeken, valamint a műszakrendszer és feladatok kiváló szervezésén alapul. Nálunk jól fogja érezni magát.

Karrierfejlesztés

A NephroCare-nél számos módon fejlesztheti karrierjét. Szakosodhat adat- és minőségirányításra, higiéniára, vagy a képzés és mentorálás területén, valamint előreléphet a hierarchiában a dialízisközpontban és a központi irodában is. Vezető ápolói pozícióink többségét saját klinikáinkról kiválasztott ápolók töltik be. Ráadásul, ha a későbbiekben munkahelyet váltana, a NephroCare-nél végzett munka komoly szakmai rangot jelent.

Részvétel a tudományos közösségben

Hiszünk abban, hogy az ápolóknak meg kell osztaniuk szakértelmüket, és részt kell venniük a szakma tudományos fejlődésében. Ezért támogatjuk az összes olyan ápolónk EDTNA/ERCA Nemzetközi Konferenciáin való részvételét, akik aktív szerepet vállalnak a tudományos tevékenységben.  Ha már járt a kongresszuson, valószínűleg posztereink és üléseink nem ismeretlenek az Ön számára.

Kapcsolódó tartalom

A következő oldalakon személyes beszámolókat talál a NephroCare munkatársak tapasztalatairól.