Csapatmunka a dializáló egységben

A multidiszciplináris dializáló centrum

A dialízisközpontot az orvosi személyzetet felügyelő nefrológiára szakosodott orvosigazgató vezeti, valamint egy vezető ápoló, aki az ápolószemélyzet irányításáért felel. Minden kezelési műszakot orvos felügyel (kivéve a korlátozott kezelési egységet (LCU)), illetve egy szakápolót rendelnek 4-6 személy dialíziskezelésére, annak függvényében, hogy a helyi szabályozások milyen szintű segítséget írnak elő. A szakápolók munkáját egészségügyi asszisztensek segítik, az adott ország előírásai szerint. A dialízisközpont méretétől és földrajzi helyétől függően adminisztratív és műszaki segítségnyújtó személyzet is lehet a helyszínen.

Az orvosigazgató által az általános eredmények elemzése és az egyes betegek egészségi állapotának javítása érdekében szervezett és vezetett multidiszciplináris havi értekezlet (Klinikai áttekintés), olyan találkozó, amely javítja a dialízisközpont dolgozói közötti kommunikációt és erősíti az együttműködést.

A dialíziskezelés mellett a NephroCare átfogó támogatást is nyújt azoknak a dializált betegeknek, akik pszichológus, táplálkozási szakértő vagy szociális munkás segítségét is igénylik.