Koronavírus HÍREK

A dialízisközpont épülete kívülről
Fontos hírek a Koronavírussal kapcsolatban

A Fresenius Medical Care számára elsődleges betegeink, munkatársaink, valamint partnereink egészsége és biztonsága. Ezt nagyon komolyan vesszük, és szoros figyelemmel kísérjük a jelenlegi helyzetet, így biztosítva, hogy a gyakorlataink elégségesek és megfelelőek a fejlemények tekintetében. Mivel az egészségügyben található betegek egyik legveszélyeztetettebb csoportjának nyújtunk ellátást, alaposan szemmel tartjuk a jelenlegi helyzetet, és védelmük érdekében már most megerősítettük a fertőzésellenes protokollunkban foglalt gyakorlatainkat. Szoros kapcsolatban állunk a helyi hatóságokkal azokban az országokban, melyekben jelen vagyunk, és követjük az általuk adott iránymutatásokat. Emellett munkacsoportokat hoztunk létre, amelyek ellenőrzik a helyzet változásaira adott válaszintézkedéseinket.

Dialízis központjainkban elővigyázatossági terveket léptettünk életbe a COVID-19 járványra vonatkozóan, és működési területeinken folyamatos kommunikációt tartunk fenn az adott ország csoportjaival és hatóságaival. Mivel dializált betegeink függenek a szolgáltatásainktól, hosszabb távú óvintézkedéseket is tettünk, és olyan válságterveket állítottunk fel, amelyek biztosítják, hogy betegeink mindenképp megkapják a számukra szükséges dialíziskezelést, még nagyobb mértékű járvány esetén is.

Emellett elővigyázatossági intézkedéseket vezettünk be munkatársainkra nézve is. Klinikai személyzetünk képzett a fertőzésellenes protokollok gyakorlataiban. Emellett válságterveket alakítottunk ki egyéb létesítményeinkre vonatkozóan is arra az esetre, ha a helyzet rosszabbodna. Továbbá utazási korlátozásokat vezettünk be, szervezetünkön belül nem tartunk nagyobb csoportos megbeszéléseket vagy konferenciákat, és a korábban tervezett eseményeket elhalasztottuk vagy virtuális formában kerül rájuk sor.

Tekintve, hogy légúti megbetegedés esetén a dializált betegek fokozottan ki vannak téve a súlyos szövődmények következményeinek, arra kérjük dializált betegeinket, hogy a COVID-19 világjárvány alatt elővigyázatosságból ne utazzanak külföldre, illetve belföldön se. Betegeink és munkatársaink védelmében úgy döntöttünk, időszakosan felfüggesztjük üdülési dialízis programjainkat. Pácienseink számára ez azt jelenti, hogy jelenleg nem fogadunk üdülési céllal érkező betegeket (külföldieket és helyieket sem) kezelésre klinikáinkon.

Kattintson ide, hogy ellenőrizze, hol vannak az Ön közelében Fresenius Medical Care dialízis központok. További segítségért kérjük, vegye fel a kapcsolatot közvetlenül a saját dialízis központjával.