Hírek

Semmelweis-nap hálózatunkban

A magyar egészségügy napja 2020

Minden év július elseje a magyar egészségügy legnagyobb ünnepe. Ezen a napon született Semmelweis Ignác, az anyák megmentője, aki kiemelkedő szerepet játszott a gyermekágyi láz leküzdésében. Ezen a napon ünnepeljük a magyar egészségügy napját, vagy más néven a Semmelweis-napot, ami munkaszüneti nap az egészségügyi dolgozók és az egészségügyben dolgozók számára Magyarországon.

Az idei évben a Covid-19 pandémia  teljesen új kihívások elé állította többek között a Fresenius Medical Care dolgozóit is. Óriási szükség volt orvosaink, ápolóink és az egyéb területeken dolgozó munkatársaink összefogására és szükség volt a feladatok koordinálására, a kollégák szokásosnál is nagyobb munkabírására, türelmére és kitartására. Ez a nap minden egészségügyi dolgozó ünnepe. Most különösképp hálával tartozunk nekik, hiszen az elmúlt időszakban megnövekedett teher hárult rájuk. Külön hála illeti az egészségügyi dolgozókat azért, ahogy helytálltak hivatásukban.

A Fresenius Medical Care magyarországi cégcsoportja minden évben kitüntetésben részesíti a kimagasló teljesítményű dolgozóit. Hagyományainkhoz híven, az idei évben is több dolgozónk részesült ügyvezetői- és hálózati orvos igazgatói dicséretben az egész évben nyújtott szakmai munkája és kimagasló teljesítménye elismeréseként.

Minden díjazottnak szívből gratulálunk és további sikeres munkát kívánunk!