Hírek

Ismét futócipőt húztak munkatársaink

Virtuális futóversenyen futottunk 235 kilométert

A Fresenius Medical Care magyarországi cégcsoportja már évek óta mozgásra és egészséges életmódra ösztönzi dolgozóit. Mára már egy olyan közösség formálódott munkatársaink köreiben, hogy több hazai sporteseményen is közösen képviseljük a Fresenius Medical Care hitvallását, miszerint: "Együtt többre vagyunk képesek!”
Minden közös futóverseny egy újabb élmény kollégáink számára, van ahol az egyéni teljesítmény számít és van ahol a csapatmunka. Az NN UltraBalaton sporteseményt egyértelműen a csapatmunka jellemzi. A tavalyi év során több dolgozókból álló 13 fős váltócsapat is teljesítette az elképesztő 221 kilométeres távot és ezzel a kiemelkedő teljesítménnyel, kevesebb mint 24 óra alatt futva megkerülték a Balatont.

Az idei 13. NN UltraBalatont a kialakult helyzetre való tekintettel nem májusban hanem októberben rendezik majd meg. Ez másoknak lehet, hogy csalódást okozott, azonban nem nekünk! A Fresenius Medical Care „Rolling Kidney Stones” csapata elhatározta, hogy virtuálisan teljesíti, és a verseny korábban meghirdetett május 16-17-ei időpontjában lefutja a 221 kilométeres távot. Az ötlet megszületésétől számított pár nap alatt össze is állt a 13 fős csapat és dolgozóink a lakóhelyük környékén neki is vágtak a különböző távoknak.
A futók többsége 20 kilométernél is többet teljesített, de olyan is akadt aki élete első maratonját (42 km) futotta le a virtuális futás ideje alatt. Végeredményképp a csapat összesen 235 kilométert futott és hatalmas élménnyel gazdagodott.

 

Ez nem a nehézségek elől való megfutamodás időszaka volt, hanem pont az együtt-egymásért küzdés szép példája."

- mondta az egyik futó

 

A csapat remek formában van és már izgatottan várja az októberi rajtot. A jelen helyzetben kiemelten fontos a testmozgás a testi és lelki egészség megőrzése végett. Ha még nem tette, ragadjon futócipőt vagy válasszon egy Önnek is kényelmes mozgási formát!