Hírek

Fussunk az egészségért!

A Fresenius Medical Care magyarországi cégcsoportját 25 dolgozó képviselte a K&H Mozdulj! maraton- és félmaratonváltón.

Egészség, sport, élmény.

Ezek voltak a kulcsszavai az idei K&H Mozdulj maraton- és félmaratonváltónak, s ezeket a szavakat a Fresenius  Medical Care Magyarország kapcsolta össze. Az FMC színeiben 6 csapat állt rajthoz és büszkén állíthatjuk, hogy minden egyes versenyző teljesítette a fejenként 7 kilométeres távot. Női csapatunk a 33. helyen zárta a sporteseményt, teljesítményükhöz ezúton is gratulálunk!

A hazai cégcsoportot nemcsak a dolgozók képviselték a versenyen, hanem a két futónagykövet is, a vesetranszplantációra váró Kisbakonyi Fanni és a "magyar Forrest Gump", Iváncsics Zsolt.

„A nagy meleg ellenére is nagyon jó és értékes napot zártunk– kezdte beszámolóját a szervátültetettek és művesekezeltek Európa-bajnokságán 2016-ban aranyérmet szerző Kisbakonyi Fanni. – Nagy élmény volt, hogy ennyi ember futott velünk a Fresenius Medical Care Magyarország Kft.-től, és támogatta a célunkat. Külön örültem, hogy a csapatokhoz a dolgozók mellett korábbi orvosaim is csatlakoztak, ami szerintem csodálatos és követendő dolog.”
Kisbakonyi Fanni hangsúlyozta, örül, hogy a Iváncsics Zsolttal, a Fresenius Medical Care-rel és az Őszinte Mosoly Alapítvánnyal együtt bemutatkozhattak a futóközösségnek, s bízik benne, ezzel a szerepléssel, még többen csatlakoznak hozzájuk, még több emberhez juthat el a vesebetegség megelőzésének és az egészség megbecsülésének fontossága.

„A 2018-as K&H Mozdulj! maraton- és félmaratonváltó számomra több okból volt fontos – mondta Iváncsics Zsolt. – Először képviseltem egy neves, a betegek iránt elkötelezett céget futónagykövetként, valamint új oldalról tudtam üzenni a futótársadalomnak. Két csapatot is segítettem, hiszen a Fresenius Medical Care mellett együtt futottam az állami gondozott gyerekekkel és nevelőikkel. Két csapat, de egy üzenet: mindenki képes komoly sportteljesítményre, ha bíznak benne és szeretetet kap. Mindenkinek joga van a teljes életre, az egészségünk pedig érték, vigyázzunk rá.”