Hírek

Ápolók Nemzetközi Világnapja 2020

„A sikerem titka abban rejlik, hogy soha nem adtam fel semmit, és nem kerestem a kifogásokat.” Florence Nigthingale

Május 12. az Ápolók Nemzetközi Napja és az Ápolónők Világnapja, annak emlékére, hogy 1820-ban ezen a napon született Florence Nightingale brit ápolónő, aki a szakmát alapjaiban formálta át, hivatássá tette. 

„Az ápolás olyan küldetés, mely megtanít minket arra, hogy ne mindig csak önmagunk legyünk fontosak, hanem vegyük észre a másik embert. Hivatásként érdemes megélni, mert különben elveszíti valódi értékét!” 

A 200 éve született brit ápolónő ezen szavaival hívta fel a kortársak és az utókor figyelmét az ápolás jelentőségére.

Ápolónak lenni az egyik legszebb hivatás, de egyben a legnehezebb is. Együttérzésükre, bátorításukra minden betegnek szüksége van, de ugyanakkor nagy szakmai tudásukkal és tapasztalatukkal az orvosok nélkülözhetetlen segítői is egyben. A Fresenius Medical Care ápolói nap mint nap azért dolgoznak, hogy Önök a legjobb ellátásban részesüljenek. Dolgozóink többsége több képzésen vett és vesz részt, szerez speciális ismereteket, amelyek a napi munkájukat tovább segítik. A Fresenius Medical Care folyamatosan  arra törekszik, hogy motiválja munkatársait a képzéseken való részvételben, hiszen a naprakész tudás azt a színvonalat erősíti, emeli, amellyel az általunk kezelt  betegeken szeretnénk segíteni.

„Úgy akarunk ápolni, mintha a mi hozzátartozónkról lenne szó, amit mi is elvárnánk, ha betegek lennénk, annyira leszünk figyemesek másokkal, mint saját szüleinkkel, gyermekeinkkel, annyira próbálunk jók lenni szakmailag is, hogy egy maximális tudással rendelkezve még a legveszélyesebb helyzetben is megnyugtató mosollyal tudjunk állni betegünk mellett, mint egy kedves, empatikus ápoló."  - egy ápolónő blogja

Az egyik legfontosabb érték az ember, a munkatárs, aki nélkül nem létezik magas színvonalú gyógyítás és ápolás. Köszönjük ápolóink munkáját, akik választott hivatásukat önzetlenül és felelősségteljesen végzik!