Cégünkről

Fresenius SE

A Fresenius egy világszerte működő egészségügyi vállalatcsoport, amely olyan termékeket és szolgáltatásokat állít elő, melyek a dialízis kezelések végzéséhez szükségesek, valamint a kórházakban és a betegek otthonában történő egészségügyi ellátáshoz. A Fresenius kórházak működtetésével valamint mérnöki és egyéb szolgáltatások nyújtásával is foglalkozik kórházak és más egészségügyi intézmények részére. A Fresenius Csoport négy üzleti szegmensből áll, amelyek mindegyike a saját üzleti működéséért felelős világszerte: a Fresenius Medical Care, a Fresenius Kabi, a Fresenius Helios és a Fresenius Vamed.

Fresenius SE www.fresenius.com

Fresenius Medical Care – Piacvezető cég a NephroCare mögött

A Fresenius Medical Care világelső a krónikus veseelégtelenséggel élő betegeknek szánt termékek és szolgáltatások piacán. A Fresenius Medical Care immár több mint 40 éve jelenti a legmagasabb szintű szakmai színvonalat a dialízis ellátás minden szintjén. A dialízis termékek teljes palettájának gyártójaként és dialízis szolgáltatóként a Fresenius Medical Care együttműködik az országok egészségügyi ellátórendszereivel, hogy személyre szabott terápiás lehetőségeket kínáljon több mint 330 000 dializált betegnek világszerte. Ez a nemzetközi szintű integráció a Fresenius Medical Care számára egyedülálló, hatalmas mennyiségű tapasztalatot jelent a betegekkel, nefrológus szakorvosokkal, ápolókkal és technikusokkal folytatott közvetlen kapcsolatnak köszönhetően.

Fresenius Medical Care www.freseniusmedicalcare.hu

NephroCare

NephroCare – a Fresenius Medical Care dialízis szolgáltatása Európában, Közép-Keleten, Afrikában és a Latin-Amerikai régióban.

A Fresenius Medical Care több mint harminc országban évente mintegy 100 ezer beteg számára nyújt kezelést 980 dialízis központjában, ami évente körülbelül 13 millió kezelést jelent. Ez a rendkívüli fejlődés a dialízis központok és az alkalmazott technológia fejlesztését célzó folyamatos beruházás eredménye. A NephroCare kiválóság iránti elkötelezettségéből és az ehhez kapcsolódó, átfogó üzleti modellből adódóan szorosan együttműködünk az egészségügyi hatóságokkal annak érdekében, hogy minél több vesebetegnek nyújthassunk megfizethető áron magas színvonalú szolgáltatásokat.

A NephroCare hálózatában dolgozó több mint 29.000 alkalmazott elkötelezetten dolgozik, hogy a lehető legjobb minőségű ellátást nyújtsa betegeinek. Tudatában vagyunk a felelősségünknek, dolgozói gárdánkat korszerű munkakörnyezet biztosításával felelősségvállalásra ösztönözzük. Ennek keretében munkatársainkat bevonjuk a szervezeti és munkával kapcsolatos döntéshozatalba, gondoskodunk folyamatos szakmai továbbképzésükről és társadalmi emelkedésükről is.

Tevékenységünk Magyarországon

A Fresenius Medical Care 1993-ban kezdte magyarországi tevékenységét az FMC Soproni Dialízis Központ megnyitásával, mely az első Fresenius Medical Care által üzemeltetett dialízis központ volt a világon. 1994-ben az Esztergomi Dialízis Központ volt az első, a Fresenius Medical Care által épített dialízis központ, újabb mérföldkő a vállalat szolgáltatási üzletágának történetében. 2014-ben a Fresenius Medical Care egy országszerte 23 dialízis központból álló dialízis hálózatot üzemeltetett, a teljes betegszám az év végén elérte a 2 400 főt.

Minden dialízis központunk az Országos Egészségbiztosítási Pénztárral kötött szerződés alapján tevékenykedik; a szerződések odaítélése általában nyilvános versenytárgyaláson történik. Bár a Fresenius Medical Care legtöbb betegére kiterjed az állami egészségügyi ellátás, központjaink nyitva állnak a magánbiztosítással rendelkező, az Európai Unió országaiból és más országokból érkező betegek előtt is.

A Fresenius Medical Care dialízis központjai Magyarországon fontos kiegészítői a közkórházak nefrológiai osztályainak, költséghatékony, jó minőségű dialízis kezelést és nefrológiai konzultációt biztosítanak a betegek otthonához közel.

http://www.freseniusmedicalcare.hu/hu/kezdooldal/rolunk/rolunk/

Kapcsolódó tartalom

Integrált klinikai irányítási rendszer

Klinikairányítási rendszerünk lehetővé teszi számunkra, hogy kimagasló minőségű szolgáltatásokat nyújtsunk, és...

Fenntarthatóság

A Fresenius Medical Care folyamatosan dolgozik innovatív koncepciók kidolgozásán egy fenntartható jövő érdekében...

Betegellátás

A NephroCare minden tevékenysége azt a célt szolgálja, hogy javítsunk betegeink életminőségén.