Cégünkről

Ápoló és beteg
Fresenius Medical Care – Piacvezető cég a NephroCare mögött

A Fresenius Medical Care világelső a krónikus veseelégtelenséggel élő betegeknek szánt termékek és szolgáltatások piacán.

A Fresenius Medical Care immár több mint 25 éve jelenti a legmagasabb szintű szakmai színvonalat a dialízis ellátás minden szintjén. A dialízis termékek teljes palettájának gyártójaként és dialízis szolgáltatóként a Fresenius Medical Care együttműködik az országok egészségügyi ellátórendszereivel, hogy személyre szabott terápiás lehetőségeket kínáljon több mint 345 000 dializált betegnek világszerte. Ez a nemzetközi szintű integráció a Fresenius Medical Care számára egyedülálló, hatalmas mennyiségű tapasztalatot jelent a betegekkel, nefrológus szakorvosokkal, ápolókkal és technikusokkal folytatott közvetlen kapcsolatnak köszönhetően.

Fresenius Medical Care www.freseniusmedicalcare.hu

A Fresenius Medical Care több mint harminc országban évente mintegy 100 ezer beteg számára nyújt kezelést 1000 dialízis központjában, ami évente körülbelül 16 millió kezelést jelent. Ez a rendkívüli fejlődés a dialízis központok és az alkalmazott technológia fejlesztését célzó folyamatos beruházás eredménye. A NephroCare kiválóság iránti elkötelezettségéből és az ehhez kapcsolódó, átfogó üzleti modellből adódóan szorosan együttműködünk az egészségügyi hatóságokkal annak érdekében, hogy minél több vesebetegnek nyújthassunk megfizethető áron magas színvonalú szolgáltatásokat.

A NephroCare segítségével a Fresenius Medical Care feladata az egészségügyi rendszerek innovatív ellátási koncepciókkal történő támogatása, valamint fenntartható, megfizethető és magas színvonalú ellátás biztosítása a folyamatosan növekvő krónikus vesebetegek számára.

Tevékenységünk Magyarországon

A Fresenius Medical Care 1993-ban kezdte magyarországi tevékenységét az FMC Soproni Dialízis Központ megnyitásával, mely az első Fresenius Medical Care által üzemeltetett dialízis központ volt a világon. 1994-ben az Esztergomi Dialízis Központ volt az első, a Fresenius Medical Care által épített dialízis központ, újabb mérföldkő a vállalat szolgáltatási üzletágának történetében. 2014-ben a Fresenius Medical Care egy országszerte 23 dialízis központból álló dialízis hálózatot üzemeltetett, a teljes betegszám az év végén elérte a 2 400 főt.

Minden dialízis központunk az Országos Egészségbiztosítási Pénztárral kötött szerződés alapján tevékenykedik; a szerződések odaítélése általában nyilvános versenytárgyaláson történik. Bár a Fresenius Medical Care legtöbb betegére kiterjed az állami egészségügyi ellátás, központjaink nyitva állnak a magánbiztosítással rendelkező, az Európai Unió országaiból és más országokból érkező betegek előtt is.

A Fresenius Medical Care dialízis központjai Magyarországon fontos kiegészítői a közkórházak nefrológiai osztályainak, költséghatékony, jó minőségű dialízis kezelést és nefrológiai konzultációt biztosítanak a betegek otthonához közel.

http://www.freseniusmedicalcare.hu/hu/kezdooldal/rolunk/rolunk/