Tervezzen inspiráló nyaralást!

Világtérkép az asztalon

Azért, mert dialízis kezelésre szorul, még nem kell lemondania az utazásról. Keljen útra, és lásson világot! Az utazás a szellemre, a testre és a lélekre egyaránt jótékony hatással van. Ismerje meg, mit kell tudnia, mielőtt útra kel, hogy kipihenje a mindennapok fáradalmait.

Az üdülés megtervezése izgalmas tevékenység. Akár olyan helyre utazik, ahol már járt, akár új élményekre vágyik, mi a NephroCare-nél azt szeretnénk, hogy nyaralása igazán pihentető és élvezetes legyen. Ehhez mindössze megfelelő információra és gondos tervezésre van szüksége.

 

Válasszon úti célt NephroCare hálózatunkból

Egy pihentető nyaraláshoz nem kell messzire utaznia, sőt az országot sem kell feltétlenül elhagynia. Utazhat vonattal, busszal vagy autóval – számtalan lehetőség közül választhat! Akárhová is utazik, biztos lehet abban, hogy jó kezekben lesz – a NephroCare magasan képzett és közvetlen munkatársai mindenben a segítségére lesznek.

Egy jó tanács: olyan helyen foglaljon szállást, ahol van a közelben NephroCare központ. Így nem kell kétnaponta hosszú utat megtennie egy dialízis klinikáig, és egyszerűen élvezheti a már megszokott, magas színvonalú ellátás előnyeit. A nephrocare.hu weboldalon talál egy térképet, amelyen minden központunk szerepel, de országonként is kereshet klinikát. Továbbá elolvashatja a betegeink által közzétett történeteket, és számos országgal kapcsolatban talál információt.

Tervezzen előre

Fontos, hogy mielőtt útra kelne, megtegye a megfelelő előkészületeket. Beszéljen a dialízis központja személyzetével a nyaralással kapcsolatos terveiről. Ők segítenek annak megszervezésében, hogy ön nyaralása alatt is megkapja kezelését valamelyik központunkban, vagy megmondják, hogy kivel kell felvennie a kapcsolatot. Ne felejtse el, hogy a nyaralásával kapcsolatos foglalásokat – utazás, szállás stb. – önnek kell intéznie.

Vegye figyelembe egészségi állapotát

A legtöbb dialízis kezelésre szoruló beteg megfelelő állapotban van ahhoz, hogy néhány napra vagy hétre kiszakadjon a mindennapok szürkeségéből. De állapotától függően előfordulhat, hogy bizonyos tevékenységeket csak korlátozottan végezhet. Például ha Önnek fisztulája van, ügyeljen arra, hogy ne tegye ki a fisztulás karját fokozott hőhatásnak. Ha a tengerparton szeretne nyaralni, semmi akadálya! De mivel nem ihat sok folyadékot, lehetőleg kerülje a nagyon meleg területeket, például a sivatagot. Ezzel kapcsolatos kérdéseivel forduljon orvosához.

Szervezés

Központjaink egy része biztosítja az ön szállítását az adott régióban lévő szállodák és a dialízis központ között. Ezt előre tisztázza, ugyanis ha ez a szolgáltatás nem áll rendelkezésre, önnek kell megszerveznie a közlekedést. Ebben az esetben használhatja a tömegközlekedést, taxizhat, vagy akár autót bérelhet. Szállodájától is megkérdezheti, hogy nyújtanak-e transzfer szolgáltatást, amelyért a szálloda díjat számolhat fel.

Csomagolás

Az időjárásnak megfelelő ruházat (ne feledje a réteges öltözködés előnyeit) és a kényelmes cipő mellett számos dolgot kell magával vinnie, többek között a következőket: 

  • Egészségügyi dokumentumok
  • EHIC kártya vagy a biztosításához kapcsolódó dokumentumok
  • A nyaralás idejére elegendő gyógyszerek, a biztonság kedvéért némi ráhagyással, hogy akkor se legyen gond, ha csak később tud hazautazni
  • A dializált betegek sürgősségi kártyája (kitöltve)

Anyagiak

Indulás előtt tájékozódjon a dialízis költségeiről. Ha az úti célja közelében lévő NephroCare központ elfogadja az EHIC kártyát, a kapcsolódó költségeket közvetlenül kiszámlázza az ön biztosítójának. Ellenkező esetben a helyszínen kell rendeznie a számlát, és később intézheti el a költségtérítést biztosítójával. De azt is megteheti, hogy előzetesen igazolást kér biztosítójától, amelyben az megerősíti, hogy fedezi az ön kezelésének költségeit. Ebben az esetben a központ közvetlenül rendezheti a számlát biztosítójával. Ha külföldre utazik, határozottan javasoljuk, hogy kössön utasbiztosítást, ami általában nagyon kedvező díj ellenében elérhető.

Helyes táplálkozás nyaralás alatt

Akárhová is utazik, ügyeljen a vesekímélő táplálkozásra. Ebből a szempontból a belföldi utak általában nem jelentenek problémát, és nem igényelnek különösebb előkészületeket. Ha azonban külföldre utazik, azt javasoljuk, hogy indulás előtt tájékozódjon a lehetőségekkel kapcsolatban. Közvetlenül is érdeklődhet a kiválasztott NephroCare dialízis központban, ahol készséggel segítenek önnek a táplálkozással kapcsolatos kérdésekben. Olvassa el a nyaralásra vonatkozó táplálkozási tanácsainkat a 30. oldalon.  

A NephroCare munkatársai élvezetes és pihentető nyaralást kívánnak önnek!

Négy jó tanács, ha nyaralni indul

  1. Mindig tartsa magánál gyógyszereit és egészségügyi dokumentumait.
  2. Minél előbb kezdi el a tervezést, annál biztosabb, hogy minden gördülékenyen megy majd.
  3. Érdeklődje meg, hogy milyen költségeket fedez a biztosítója. Néhány egészségügyi biztosító csak bizonyos régiókban fedezi az egészségügyi költségeket. Ezt mindenképpen tisztázza indulás előtt.

Ne felejtse el, hogy nincs egyedül! Ha bármikor segítségre van szüksége, hívja fel NephroCare központját!

Kapcsolódó tartalom

Hová megy és ott - hotel étteremmel külföldön önellátó üdülési lakás a saját országában - valószínűleg befolyásolja az étel választás. Egy általános jótanács: előre tervezni a legjobb módja annak, hogy megtalálja a vese-barát élelmiszer az első naptól kezdve.

Find a dialysis centre in your city.