Hemodializált betegek

A NephroCare dialízis központ Antalyában
Hemodializált betegek utazása

Az antalyai NephroCare központ

Ha már eldöntötte, hogy utazni szeretne, és ismert az úticélja, illetve annak dátuma is, beszéljen az Önt kezelő dialízis központ főnővérével. Ők segítenek Önnek a nyaralás közbeni dialízis megszervezésében és a dokumentumok, formaságok elintézésében is számíthat rájuk.

Ha Ön az Európai Unió területén utazó európai állampolgár és rendelkezik érvényes Európai Egészségbiztosítási Kártyával, akkor  a legtöbb országban ingyen veheti igénybe a dialízis szolgáltatást. Az utazása előtt minden esetben vannak kitöltendő űrlapok és bizonyos további formalitások, amelyeknek eleget kell tenni. Ha olyan központot választ, amely magánkézben van, és nem szerződött le az adott ország egészségbiztosítási pénztárával, akkor Önnek fizetnie kell a kezelésekért. Ebben az esetben a számlát bemutathatja a magyar Egészségbiztosítási Pénztárnak, amely ekkor kifizeti Önnek a kezelés Magyarországon megállapított fix költségét, amely nem feltétlenül egyenlő a fizetett összeggel. Ha messzebbre utazik, Önnek kell ellenőriznie az egészségügyi szolgáltatójánál, hogy a biztosítása fedezi-e kezelésének költségeit az adott országban.

Ha a formaságokat elintézte, már semmi nem állhat az útjába. Kapcsolódjon ki, és élvezze az utazást!

Kapcsolódjon ki!

  • Amint megtalálta nyaralása úticélját, beszéljen az Önt kezelő dialízis központ főnővérével, aki segít elindítani utazása előkészületeit.
  • Érdeklődjön egészségügyi szolgáltatójánál, hogy biztosítása fedezi-e kezelése költségeit.
  • Lazítson – biztos lehet abban, hogy jó kezekben van!