Receptek

Zsázsaleves

könnyű
Eredet: Németország

Összetevők (4 Adag)

  • 50 g vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 25 g vaj
  • 125 ml száraz fehérbor
  • 1 liter zöldség alaplé
  • 50 g kukorica keményítő
  • 2 doboz kerti zsázsa
  • 75 g crème tejszín (30%-os zsírtartalmú)
  • 1 teáskanál citromlé
  • Bors

Tápérték (adagonként)

Kalória222 kcal
Zsír15 g
Nátrium338 mg
Szénhidrátok14 g
Fehérje2 g
Foszfor48 mg
Kálium203 mg
Folyadéktartalom308 ml

Elkészítés

Vágja fel finomra és pirítsa meg vajon a vöröshagymát és a fokhagymát. Öntse hozzá a fehérbort és a zöldség alaplevet. Forralja fel, és főzze 15 percig. Keverje bele a kukorica keményítőt, és forralja fel újra. Adja hozzá a léhez az egyik csokor zsázsát. Keverje bele a tejszínt, és pürésítse a levest. Fűszerezze, és adja hozzá a citromlevet. Díszítse a másik csokor zsázsával.