Receptek

Tejszínes pulykaragu tésztával

Tápérték (adagonként)
Kalória818 kcal
Zsír25 g
Nátrium144.0 mg
Szénhidrátok91 g
Fehérje56 g
Foszfor412 mg
Kálium590 mg
Folyadéktartalom122 ml
Összetevők (4 Adag)
  • 50 g sárgarépa
  • 500 g tagliatelli tészta
  • 20 cl tejszín, 30%-os zsírtartalmú
  • 4 pulykamell filé (600 g)
  • 1 evőkanál mogyoróolaj
  • 2 evőkanál olívaolaj
30 percközepes
Táplálkozási tanácsok

Ez a hagyományos étel gazdag fehérjeforrás, ami fontos az izomtömeg megőrzése érdekében, emellett alacsony a só- és a káliumtartalma. Azonban magas a foszfortartalma, ezért ne felejtse el bevenni a foszfor felszívódását gátló gyógyszerét!

Elkészítés

Egy fazékban melegítsen vizet. Amikor felforrt a víz, tegye bele a tésztát. Amikor megfőtt, szűrje le a tésztát. Mossa meg és hámozza meg a sárgarépát, szeletelje fel, és nagy mennyiségű vízben főzze 30 percig. Egy serpenyőben melegítsen fel 2 evőkanál olívaolajat. A forró olajba szórja bele a sárgarépát. Egy másik serpenyőben kevés mogyoróolajban párolja meg a felkockázott húst. Ha a hús elkészült, vegye ki, és a serpenyőben alacsony hőfokon melegítse fel a tejszínt. Adja hozzá a sárgarépát. Tálalásnál a tányérokra adagolt tésztában alakítson ki mélyedést, és halmozza rá a tejszínt, a sárgarépát és a húst. Forrón tálalja!

Táplálkozási tanácsok

Ez a hagyományos étel gazdag fehérjeforrás, ami fontos az izomtömeg megőrzése érdekében, emellett alacsony a só- és a káliumtartalma. Azonban magas a foszfortartalma, ezért ne felejtse el bevenni a foszfor felszívódását gátló gyógyszerét!

Eredet: Franciaország