Receptek

Savanyúkáposzta leves

közepes
Eredet: Magyarország

Összetevők (6 Adag)

  • 400 g savanyú káposzta lecsepegtetve és 2-3 cm-es darabokra vágva
  • 150 g füstölt kolbász vagy virsli felkarikázva
  • 1 felkockázott vöröshagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál édes őrölt paprika
  • 2 babérlevél
  • 200 ml tejföl (40%-os zsírtartalmú)

Tápérték (adagonként)

Kalória264 kcal
Zsír24 g
Nátrium560 mg
Szénhidrátok5 g
Fehérje8 g
Foszfor83 mg
Kálium272 mg
Folyadéktartalom288 ml

Elkészítés

Melegítse fel az olajat serpenyőben, majd dinsztelje meg a hagymát. Adja hozzá a káposztát, és folyamatos keverés mellett fonnyassza meg. Adja hozzá a lisztet, és 2-3 percig süsse a keveréket. Vegye le a serpenyőt a tűzről, és a keverékhez adja hozzá a paprikát. Adjon hozzá 300 ml vizet, és keverje el benne csomómentesre az összetevőket. Adjon hozzá 800 ml vizet, fedje le az ételt, és főzze kis lángon 15-20 percig. Ezután adja hozzá a virsli vagy kolbászkarikákat és a babérlevelet, és főzze addig, míg a káposzta megpuhul. Keverjen el 200 ml levet a tejfölben, majd öntse hozzá a keverékhez. Ízlés szerint sózza és borsozza az ételt, akár egy csipetnyi cukrot is adhat hozzá.

Táplálkozási tanácsok

Ha szereti az intenzív ízeket, korianderrel vagy mustármaggal is fűszerezheti az ételt.