Receptek
Összetevők (6 Adag)
- 400 g savanyú káposzta lecsepegtetve és 2-3 cm-es darabokra vágva
- 150 g füstölt kolbász vagy virsli felkarikázva
- 1 felkockázott vöröshagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 evőkanál liszt
- 1 evőkanál édes őrölt paprika
- 2 babérlevél
- 200 ml tejföl (40%-os zsírtartalmú)
Tápérték (adagonként)
Elkészítés
Melegítse fel az olajat serpenyőben, majd dinsztelje meg a hagymát. Adja hozzá a káposztát, és folyamatos keverés mellett fonnyassza meg. Adja hozzá a lisztet, és 2-3 percig süsse a keveréket. Vegye le a serpenyőt a tűzről, és a keverékhez adja hozzá a paprikát. Adjon hozzá 300 ml vizet, és keverje el benne csomómentesre az összetevőket. Adjon hozzá 800 ml vizet, fedje le az ételt, és főzze kis lángon 15-20 percig. Ezután adja hozzá a virsli vagy kolbászkarikákat és a babérlevelet, és főzze addig, míg a káposzta megpuhul. Keverjen el 200 ml levet a tejfölben, majd öntse hozzá a keverékhez. Ízlés szerint sózza és borsozza az ételt, akár egy csipetnyi cukrot is adhat hozzá.
Táplálkozási tanácsok
Ha szereti az intenzív ízeket, korianderrel vagy mustármaggal is fűszerezheti az ételt.