Receptek

Ropogós kakukkfüves burgonya

Tápérték (adagonként)
Kalória153 kcal
Zsír7 g
Nátrium100.0 mg
Szénhidrátok19 g
Fehérje2 g
Foszfor39 mg
Kálium456 mg
Összetevők (8 Adag)
  • 1 kg burgonya 
  • 70 g puha vaj
  • Kakukkfű (friss)
  • Tengeri só
CKD fázis: HDkönnyű
Táplálkozási tanácsok

TIPP: A káliumtartalom csökkentése érdekében sütés előtt néhány órával vagy előző este is meghámozhatja és felszeletelheti a burgonyát. Ilyenkor elkészítésig bő vízben kell tárolni a burgonyát, és négyóránként cserélni kell rajta a vizet. Egyszerűen csak szárítsa meg a burgonyaszeleteket, és kövesse a receptet – ne felejtse el előmelegíteni a sütőt!

Elkészítés

Melegítse elő a sütőt (200°C-ra/légkeveréses fokozaton 180°C-ra) 
Hámozza meg, és vágja vékony, egyenes szeletekre a burgonyát (reszelővel vagy burgonyahámozóval – ez némi erőfeszítést igényel).
Szárítsa meg a burgonyaszeleteket papírtörlővel, és öntse őket egy nagy edénybe. 
Olvassza fel a vajat, és öntse a burgonyára, adja hozzá a kakukkfüvet és a sót, majd jól keverje össze az egészet, amíg az összes burgonyaszeletet be nem fedi a vaj.
Rendezze el a burgonyaszeleteket egy tűzáll edényben kissé legyező alakban, egymáshoz szorosan.   
Hintse meg sóval, és süsse ropogósra kb. 45 perc alatt.

Táplálkozási tanácsok

TIPP: A káliumtartalom csökkentése érdekében sütés előtt néhány órával vagy előző este is meghámozhatja és felszeletelheti a burgonyát. Ilyenkor elkészítésig bő vízben kell tárolni a burgonyát, és négyóránként cserélni kell rajta a vizet. Egyszerűen csak szárítsa meg a burgonyaszeleteket, és kövesse a receptet – ne felejtse el előmelegíteni a sütőt!

Eredet: Németország