Receptek

Olasz saláta zöld tésztával

Tápérték (adagonként)
Kalória369 kcal
Zsír16 g
Nátrium174.0 mg
Szénhidrátok41 g
Fehérje14 g
Foszfor198 mg
Kálium412 mg
Folyadéktartalom122 ml
Összetevők (4 Adag)
  • 200 g zöld tagliatelle (szalagtészta)
  • 200 g paradicsom (lehetőleg koktélparadicsom)
  • 125 g mozzarella (20%-os zsírtartalmú)
  • 6 fekete olívabogyó
  • 3/4 csokor rukkola

Öntet:

  • 3 evőkanál pesto
  • 1,5 evőkanál balzsamecet
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1/2 csokor bazsalikom
  • Só, bors
könnyű
Elkészítés

Főzze meg a tésztát az utasításoknak megfelelően (7-12 perc, „al dente”). Szűrje le a tésztát, majd hagyja hűlni. Ezután öntse a tésztát egy salátás tálba. Mossa meg a paradicsomokat, távolítsa el a szárat és a magrészt, ha szükséges, majd szeletelje fel a paradicsomokat. Vágja fel a mozzarellát kis kockákra. Öblítse le a rukkolát, rázza le róla a vizet, és távolítsa el a kemény szárakat. Vágja fel a rukkolát vékony csíkokra. Adja hozzá a paradicsomot, a mozzarellát és a rukkolát a tésztához, és alaposan keverje össze.
Az öntethez keverje össze a pestót, az olívaolajat és az ecetet. Ha szükséges, adjon hozzá csipetnyi sót és borsot.
A saláta kiválóan illik grillezett húsokhoz, de önmagában is finom étel, például bagettel fogyasztva.

Eredet: Olaszország