Receptek

Nyári bulgursaláta

Tápérték (adagonként)
Kalória268 kcal
Zsír13 g
Nátrium67.0 mg
Szénhidrátok31 g
Fehérje6 g
Foszfor162 mg
Kálium685 mg
Folyadéktartalom252 ml
Összetevők (4 Adag)
  • 100 g bulgur (közepes méretű)
  • 120 g sárga paprika
  • 120 g piros kaliforniai paprika
  • 200 g paradicsom
  • 150 g uborka
  • 80 g vöröshagyma
  • 1 piros cikória saláta
  • 1/4 fej endívia saláta
  • 100 g fehérszőlő (magozott)
  • 1/2 csokor petrezselyem
  • 1/2 csokor menta
  • 1/2 citrom leve
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • Só, frissen őrölt bors
közepes
Táplálkozási tanácsok

Az étel káliumtartalmának csökkentése érdekében áztassa be a paprikát 2 óráig langyos vízbe, és kevesebb paradicsomot használjon.

Elkészítés

Saláta:
forraljon fel 250 ml vizet. Öntse rá a bulgurra, keverje el, és hagyja állni 10 percig. Mossa meg és vágja fel kis kockákra a paprikát és a paradicsomot. Mossa meg, hámozza meg és vágja fel vékony szeletekre az uborkát. Hámozza meg és karikázza fel a hagymát. Mossa meg a cikóriát és az endíviát. Vágja fel őket falatnyi darabkákra. Mossa meg és vágja félbe a szőlőszemeket.


Öntet:
Mossa meg, törölje szárazra és vágja fel apróra a zöldfűszereket. Keverje össze az olívaolajat, a citromlevet, a sót és a borsot, majd adja hozzá a keverékhez a felaprózott zöldfűszereket.


Tálalás:
Keverje össze a bulgurt, a paprikát, a paradicsomot és a hagymát. Adja hozzá a salátaöntet felét. Helyezze el a cikóriát, az endíviát és az uborkát a tányérokon. Adja hozzá a bulgur salátát és a szőlődarabokat, majd locsolja meg az öntettel.

Táplálkozási tanácsok

Az étel káliumtartalmának csökkentése érdekében áztassa be a paprikát 2 óráig langyos vízbe, és kevesebb paradicsomot használjon.

Eredet: Törökország