Receptek

Málnás parfé őszibarackkal

Tápérték (adagonként)
Kalória392 kcal
Zsír24 g
Nátrium35.8 mg
Szénhidrátok38 g
Fehérje5 g
Foszfor110 mg
Kálium202 mg
Folyadéktartalom115 ml
Összetevők (4 Adag)
  • 125 g málna
  • 2 evőkanál porcukor
  • 200 ml habtejszín (30%-os zsírtartalmú)
  • 100 g tejföl (30%-os zsírtartalmú)
  • 100 g alacsony zsírtartalmú aludttej vagy joghurt (10%-os zsírtartalmú)
  • 100 g cukor
  • 100 g konzerv őszibarack
közepes
Elkészítés

A legjobb eredmény érdekében lehetőleg a fogyasztás előtti napon készítse el a parfét. Tegyen félre néhány szem málnát a díszítéshez. A többi málnát pürésítse, és nyomja át egy szűrőn. Keverje össze a pürét a porcukorral. Verje fel keményre a habtejszínt. Keverje össze a tejfölt, a zsírszegény aludttejet (vagy joghurtot) és a cukrot úgy, hogy krémes állagot kapjon. Öntse a málnapürét a felvert tejszínbe, és öntse a keveréket fóliával kibélelt sütőformába, majd 5-6 órára tegye hűtőbe a parfét. Másnap vegye ki a parfét a sütőformából, és szeletelje fel. Díszítse málnával és őszibarack szeletekkel.

Eredet: Spanyolország