A NephroCare oldala cookie-kat (sütiket) használ, hogy a legjobb szolgáltatást tudja nyújtani. Ha tovább böngészi oldalunkat, azzal elfogadja a feltételeinket, mi szerint a cookie-k engedélyezettek az oldalon. Bővebb információért kérjük olvassa el Adatvédelmi Irányelveinket.

Receptek

Bárányborda

Lamb chops
Tápérték (adagonként)
Kalória391 kcal
Zsír30 g
Nátrium474.0 mg
Szénhidrátok2 g
Fehérje30 g
Foszfor275 mg
Kálium424 mg
Folyadéktartalom66 ml
Összetevők (3 Adag)
  • 3 ek. olívaolaj
  • 2 ek. szárított Herbes de Provence (provence-i fűszerkeverék)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 6 bárányborda (egyenként 100 g, csonttal együtt)
  • Tengeri só (3 g)
  • frissen őrölt bors
könnyű
Táplálkozási tanácsok

Köretként burgonyapüré ajánlott.

Elkészítés

A fokhagymanyomón átnyomott fokhagymát alaposan keverjük össze a 2 ek. olívaolajjal és a fűszerkeverékkel. Vigyük fel a keveréket a báránybordákra, és szobahőmérsékleten hagyjuk állni 20 percig. Hevítsünk fel egy serpenyőben egy ek. olajat. A húst kevés sóval és borssal fűszerezzük. Helyezzük a szeleteket egy serpenyőbe, és kb. 2-3 percig pirítsuk magas hőmérsékleten, majd ismételjük ezt meg a másik oldallal is. Vegyük ki a báránybordákat a serpenyőből, majd helyezzük őket fóliával bélelt tányérra, hagyjuk állni 5 percig, és tálaljuk.

Ebben a receptben 2 bárányborda felel meg egy adagnak.

Bon Appétit!

Táplálkozási tanácsok

Köretként burgonyapüré ajánlott.

Eredet: Franciaország