Receptek

Összetevők (4 Adag)

  • 40 g felkockázott szalonna
  • 50 g zsemlemorzsa
  • 2 csirkemell filé
  • 150 g fejenként
  • 3 evőkanál olaj
  • 150 ml húsleves alaplé
  • 200 ml főzőtejszín
  • 300 g fagyasztott karfiol
  • 2 teáskanál mártás
  • 3 evőkanál mustár
  • 240 g rizs

Tápérték (adagonként)

Kalória554 kcal
Zsír17 g
Nátrium546 mg
Szénhidrátok68 g
Fehérje32 g
Foszfor352 mg
Kálium537 mg
Folyadéktartalom323 ml

Elkészítés

1. A szalonnát pirítsa ropogósra serpenyőben. Adja hozzá a zsemlemorzsát, és pirítsa meg, majd tegye félre.

2. Vágja fel csíkokra a csirkemelleket, sózza és borsozza a húst. 3 evőkanálnyi olajban pirítsa aranybarnára a húst. Öntsön rá 150 ml húsleves alaplevet és 200 ml főzőtejszínt (15%), majd forralja fel a keveréket, és párolja lefedve további 3 percig.  

3. Tegye a karfiolt forrásban lévő sós vízbe, főzze 3 percig, majd csepegtesse le.

4. Sűrítse be a szószt a mártással, majd ízesítse sóval, és keverjen bele 2-3 teáskanál közepesen csípős mustárt. Adja hozzá a karfiolt, keverje össze, és melegítse 3 percig; ügyeljen arra, hogy ne forrjon fel a szósz. Szórja meg az ételt zsemlemorzsával, és már tálalhatja is.