Receptek

Karaj pesztós bundában

Tápérték (adagonként)
Kalória486 kcal
Zsír18 g
Nátrium331.0 mg
Szénhidrátok49 g
Fehérje33 g
Foszfor262 mg
Kálium444 mg
Folyadéktartalom91 ml
Összetevők (4 Adag)
  • 250 g metélt tészta (tojás nélküli)
  • 50 g friss bazsalikom
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 0,5 tk konyhasó
  • 0,5 tk őrölt feketebors
  • 2 ek zsemlemorzsa
  • 2 ek olívaolaj
  • 4 szelet sovány karaj, kb. 120 g
  • némi olaj a sütéshez
CKD fázis: HDközepes
Táplálkozási tanácsok

Tipp az egészségért: A pesztó általában egy bazsalikomból, olívaolajból, fenyőmagból és parmezánból készített keverék. A zsemlemorzsa használatával csökkentjük a kálium, a foszfát és a só mennyiségét, de az íz és a textúra megmarad.

Elkészítés

A sütőt melegítse elő 120 °C-ra.

A bazsalikomot és a fokhagymát egy-egy csipetnyi sóval és borssal aprítsa finomra egy mixerben, adja hozzá a zsemlemorzsát, és jól keverje össze őket. Az olajat lassan öntse rá, míg a pesztó egyenletes nem lesz, majd tegye félre. A karajt a maradék sóval és borssal fűszerezze meg, majd egy serpenyőben mindkét oldalát pirítsa meg.

Vegye ki a serpenyőből és kenje meg a pesztóval.

Tegye sütőpapírral kibélelt tepsiben a sütőbe kb. 20 percre pirulni.  Eközben főzze ki a tésztát a csomagoláson feltüntetett módon.

A tésztát ossza egyenlő adagokra négy tányéron, és tegye rá a pesztós karajt.

Táplálkozási tanácsok

Tipp az egészségért: A pesztó általában egy bazsalikomból, olívaolajból, fenyőmagból és parmezánból készített keverék. A zsemlemorzsa használatával csökkentjük a kálium, a foszfát és a só mennyiségét, de az íz és a textúra megmarad.

Eredet: Németország