Receptek

Karácsonyi ponty „kék szószban”, burgonyával

Tápérték (adagonként)
Kalória833 kcal
Zsír51 g
Nátrium348.0 mg
Szénhidrátok41 g
Fehérje48 g
Foszfor785 mg
Kálium1810 mg
Folyadéktartalom660 ml
Összetevők (4 Adag)
  • 1 kg tisztított, egész ponty
  • 150 g olvasztott vaj

kék szósz:

  • 2 l víz
  • 2 evőkanál só
  • Citromkarikák
  • 1/8 l ecet (125 ml)
  • 5 evőkanál fehérbor (50 ml)
  • 1 teáskanál cukor
  • olvasztott vaj
  • petrezselyemlevél a díszítéshez (15 g)


Köret:

  • 800 g burgonya, felkockázva, beáztatva, megfőzve
közepes
Elkészítés

Főzze a szósz összetevőit 15 percig egy nagy fazékban. Tegye a megmosott halat a forró szószba, zárja el a gázt, és hagyja állni az ételt kb. 30-40 percig. Vegye ki a halat a szószból, és tegye előmelegített tepsibe, majd tegye rá az olvasztott vajat, a petrezselymet és a citromkarikákat. Készítse el a burgonyát köretnek.

Eredet: Nagy-Britannia