Receptek

Összetevők (4 Adag)

  • 400 g pisztráng
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 50 g liszt
  • 100 g mandula
  • 100 ml tejszín
  • fél citrom leve
  • 100 g vaj
  • 500 ml fűszeres olívaolaj (tárkony, rozmaring vagy kakukkfű)

Tápérték (adagonként)

Kalória686 kcal
Zsír58 g
Nátrium76 mg
Szénhidrátok12 g
Fehérje31 g
Foszfor390 mg
Kálium629 mg
Folyadéktartalom102 ml

Elkészítés

Tisztítsa meg és irdalja be a halat. Öntse rá a citromlevelet és a fűszeres olívaolajat. Hagyja állni 20 percig. Itassa fel a nedvességet, forgassa meg a halat lisztben, és mindkét oldalát süsse ki forró vajban. Szórjon a halra szétnyomott fokhagymát, mellé pedig hámozott mandulát, majd az egészet süsse néhány percig. Tegye rá a tejszínt, és főzze össze, míg besűrűsödik a lé. Tálalja rizzsel.

Táplálkozási tanácsok

Más édesvízi halakkal, például ponttyal, kárásszal vagy keszeggel is elkészítheti az ételt.