Receptek
Összetevők (4 Adag)
- 400 g pisztráng
- 2 gerezd fokhagyma
- 50 g liszt
- 100 g mandula
- 100 ml tejszín
- fél citrom leve
- 100 g vaj
- 500 ml fűszeres olívaolaj (tárkony, rozmaring vagy kakukkfű)
Tápérték (adagonként)
Kalória686 kcal
Zsír58 g
Nátrium76 mg
Szénhidrátok12 g
Fehérje31 g
Foszfor390 mg
Kálium629 mg
Folyadéktartalom102 ml
Elkészítés
Tisztítsa meg és irdalja be a halat. Öntse rá a citromlevelet és a fűszeres olívaolajat. Hagyja állni 20 percig. Itassa fel a nedvességet, forgassa meg a halat lisztben, és mindkét oldalát süsse ki forró vajban. Szórjon a halra szétnyomott fokhagymát, mellé pedig hámozott mandulát, majd az egészet süsse néhány percig. Tegye rá a tejszínt, és főzze össze, míg besűrűsödik a lé. Tálalja rizzsel.
Táplálkozási tanácsok
Más édesvízi halakkal, például ponttyal, kárásszal vagy keszeggel is elkészítheti az ételt.