Receptek
Összetevők (4 Adag)
- 3 cukkini
- 2 póréhagyma fehér része
- 1 evőkanál curry
- 2 evőkanál tejszín (30%)
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 szelet házikenyér
- 1 fűszercsokor
- pirított kenyérkockák
- őrölt bors
Tápérték (adagonként)
Elkészítés
Hámozza meg és szeletelje fel a cukkínit. Forraljon fel 1 liter vizet, tegye bele a fűszercsokrot. Tisztítsa meg és szeletelje fel a póréhagymát. Melegítsen fel 1 evőkanál olívaolajat egy lábasban, és párolja 3 percig a póréhagymát. Adja hozzá a curry-t. Keverje el. Adja hozzá a cukkinit, és öntse bele a zöldség alaplevet. Borsozza. Forralja fel a levest, majd vegye lejjebb a hőmérsékletet, és főzze 30 percig. Hagyja lehűlni. Mixerrel pürésítse a levest. Adja hozzá a tejszínt, és pár percig mixelje a levest. Tegye a hűtőbe 1 órára. Vágja fel a kenyérszeleteket kis kockákra. A maradék evőkanál olívaolajon pirítsa meg a kenyérdarabokat serpenyőben. Töltse a levest tányérokba vagy magas poharakba, és adja hozzájuk a pirított kenyérkockákat. Hidegen tálalja.
Táplálkozási tanácsok
A hal káliumtartalmának csökkentése érdekében a felszeletelt cukkinit két órára beáztathatja langyos vízbe, majd öntse le róla a vizet.