Receptek

Hideg cukkinileves curry-vel

közepes
Eredet: Franciaország

Összetevők (4 Adag)

  • 3 cukkini
  • 2 póréhagyma fehér része
  • 1 evőkanál curry
  • 2 evőkanál tejszín (30%)
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 szelet házikenyér
  • 1 fűszercsokor
  • pirított kenyérkockák
  • őrölt bors

Tápérték (adagonként)

Kalória230 kcal
Zsír13 g
Nátrium219 mg
Szénhidrátok20 g
Fehérje7 g
Foszfor144 mg
Kálium608 mg
Folyadéktartalom226 ml

Elkészítés

Hámozza meg és szeletelje fel a cukkínit. Forraljon fel 1 liter vizet, tegye bele a fűszercsokrot. Tisztítsa meg és szeletelje fel a póréhagymát. Melegítsen fel 1 evőkanál olívaolajat egy lábasban, és párolja 3 percig a póréhagymát. Adja hozzá a curry-t. Keverje el. Adja hozzá a cukkinit, és öntse bele a zöldség alaplevet. Borsozza. Forralja fel a levest, majd vegye lejjebb a hőmérsékletet, és főzze 30 percig. Hagyja lehűlni. Mixerrel pürésítse a levest. Adja hozzá a tejszínt, és pár percig mixelje a levest. Tegye a hűtőbe 1 órára. Vágja fel a kenyérszeleteket kis kockákra. A maradék evőkanál olívaolajon pirítsa meg a kenyérdarabokat serpenyőben. Töltse a levest tányérokba vagy magas poharakba, és adja hozzájuk a pirított kenyérkockákat. Hidegen tálalja.

Táplálkozási tanácsok

A hal káliumtartalmának csökkentése érdekében a felszeletelt cukkinit két órára beáztathatja langyos vízbe, majd öntse le róla a vizet.