Receptek

Habos minitorta (cupcake)

Tápérték (adagonként)
Kalória458 kcal
Zsír20 g
Nátrium31.7 mg
Szénhidrátok64 g
Fehérje5 g
Foszfor79 mg
Kálium139 mg
Folyadéktartalom51 ml
Összetevők (6 Adag)

A tésztához:

  • 120 g búzaliszt
  • 125 g porcukor
  • 125 g lágy vaj
  • 2 tojás
  • 1 kocka élesztő

A habhoz:

  • 150 g porcukor
  • 2 cl citromlé
  • cukorgyöngyök a díszítéshez
könnyű
Elkészítés

Melegítse elő a sütőt 180 fokra. Helyezzen papírt a muffinformákba. Olvassza meg a vajat. Kézi mixerrel verje fel a tojásokat és a cukrot úgy, hogy a folyadék lágy és homogén legyen. Kevergetés mellett fokozatosan adja hozzá a vajat, majd a lisztet az élesztővel. Ha a tészta homogén, töltse meg félig a formákat a masszával, és süsse őket 15 percig. Ezután várja meg, míg lehűlnek, majd vegye ki a süteményeket a formákból, és hagyja őket hűlni egy rácson. Készítse el a habot. Fokozatosan keverje el a porcukrot a citromlében úgy, hogy fényes és lágy masszát kapjon. Kanállal vagy spatulával kenje fel a habot a minitortákra, és szórja meg azokat cukorgyönggyel. Várjon néhány percet, míg megkeményedik a hab, és már tálalhatja is a finom desszertet. A minitorták néhány napig elállnak légmentesen lezárt edényben.

Eredet: Franciaország