Receptek
Összetevők (5 Adag)
- 80 g vaj
- 150 g mogyoróhagyma
- 50 g finomra reszelt gyömbér
- 300 g felkockázott sárgarépa
- 2 teáskanál cukor
- 600 ml húsleves alaplé
- 100 ml frissen facsart narancslé
- 300 ml tejszín (30%-os zsírtartalmú)
- 1 evőkanál crème fraîche vagy tejföl (30%-os zsírtartalmú)
- Só, őrölt bors
Tápérték (adagonként)
Kalória461 kcal
Zsír41 g
Nátrium216 mg
Szénhidrátok13 g
Fehérje11 g
Foszfor164 mg
Kálium567 mg
Folyadéktartalom254 ml
Elkészítés
Párolja meg a mogyoróhagymát serpenyőben, míg el nem kezd barnulni. Adja hozzá a sárgarépát, a gyömbért, és az egészet karamellizálja cukorral, amíg a keverék világosbarna színt kap. Adja hozzá a húsleves alaplevet, a narancslevet, a sót és a borsot; főzze addig, míg a sárgarépa megpuhul. Ezután pépesítse az összetevőket, és öntse le róluk a vizet. Adja hozzá a tejszínt, és melegítse fel forróra, de ügyeljen arra, hogy ne forrjon fel az étel. Tálalás előtt adjon hozzá kevés crème fraîchét, és botmixerrel keverje a levest krémes állagúra.