Receptek

Összetevők (5 Adag)

  • 80 g vaj
  • 150 g mogyoróhagyma
  • 50 g finomra reszelt gyömbér
  • 300 g felkockázott sárgarépa
  • 2 teáskanál cukor
  • 600 ml húsleves alaplé
  • 100 ml frissen facsart narancslé
  • 300 ml tejszín (30%-os zsírtartalmú)
  • 1 evőkanál crème fraîche vagy tejföl (30%-os zsírtartalmú)
  • Só, őrölt bors

Tápérték (adagonként)

Kalória461 kcal
Zsír41 g
Nátrium216.0 mg
Szénhidrátok13 g
Fehérje11 g
Foszfor164 mg
Kálium567 mg
Folyadéktartalom254 ml

Elkészítés

Párolja meg a mogyoróhagymát serpenyőben, míg el nem kezd barnulni. Adja hozzá a sárgarépát, a gyömbért, és az egészet karamellizálja cukorral, amíg a keverék világosbarna színt kap. Adja hozzá a húsleves alaplevet, a narancslevet, a sót és a borsot; főzze addig, míg a sárgarépa megpuhul. Ezután pépesítse az összetevőket, és öntse le róluk a vizet. Adja hozzá a tejszínt, és melegítse fel forróra, de ügyeljen arra, hogy ne forrjon fel az étel. Tálalás előtt adjon hozzá kevés crème fraîchét, és botmixerrel keverje a levest krémes állagúra.