Receptek

Fettuccine pisztáciás pestóval és cukkiniszeletekkel

Tápérték (adagonként)
Kalória557 kcal
Zsír29 g
Nátrium338.0 mg
Szénhidrátok52 g
Fehérje22 g
Foszfor430 mg
Kálium419 mg
Összetevők (6 Adag)
  • 125 g parmezánsajt
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 5 mentaág
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 citrom
  • 50 g pisztáciabél
  • 7 ek. olívaolaj
  • Bors
  • 1 cukkini (kb. 250 g)
  • 2 tojás
  • 2-3 ek. liszt
  • 80 g zsemlemorzsa
  • 400 g fettuccine 
  • 2 ek. olvasztott vaj
CKD fázis: HDközepes
Elkészítés

Pesto:
Reszelje finomra a parmezánt. Mossa meg, szárítsa meg és tépje le a petrezselyem- és mentaleveleket.
Hámozza meg, és aprítsa durvára a fokhagymát.
Meleg víz alatt mossa meg a citromot, szárítsa meg, és reszelje finomra a héját. Vágja félbe a citromot, és facsarja ki a levét.
Tegye az 50 g parmezánt, a petrezselymet, a mentaleveleket, a fokhagymát, a pisztáciabelet, a citromhéjat és -levet, valamint az olívaolajat magas falú edénybe, és pürésítse botmixerrel. Fűszerezze sóval és borssal.

Készítse el a fettuccine tésztát a csomagolásán lévő útmutatónak megfelelően.

Közben tisztítsa és mossa meg, majd vágja vékony szeletekre a cukkinit.
Keverje össze a lisztet sóval és borssal egy mélytányérban.
Egy külön tálban verje fel a tojásokat. 
Egy másik tálban keverje össze a zsemlemorzsát és a maradék parmezánt.
A cukkiniszeleteket először mártsa a lisztbe, majd a tojásba, végül forgassa meg a zsemlemorzsás-parmezános keverékben. Egyenként süsse aranybarnára a szeleteket az olvasztott vajban. A felesleges zsiradékot papírtörlővel itassa fel.
Keverje össze a megfőtt fettuccine tésztát és a pisztáciás pestót, majd tálalja a cukkiniszeletekkel.

Eredet: Németország