Receptek

Fahéjas parfé pirított szilvával

Tápérték (adagonként)
Kalória408 kcal
Zsír31 g
Nátrium64.4 mg
Szénhidrátok26 g
Fehérje5 g
Foszfor100 mg
Kálium174 mg
Folyadéktartalom92 ml
Összetevők (5 Adag)

Fahéjas parfé:

  • 4 tojás
  • 1,5 teáskanál őrölt fahéj
  • 150 g cukor
  • 4 cl rum
  • 500 ml habtejszín (30%-os zsírtartalmú)

Pirított szilva:

  • 300 g kökényszilva (friss vagy konzerv)
  • 30 g cukor
  • 1/2 csomag vaníliáscukor
  • 150 g vaj
  • 60 ml víz
  • 50 ml almalé (vagy víz)
  • 1 csipetnyi fahéj
  • Mézeskalács fűszerkeverék
  • 20 ml citromlé
  • Zsemlemorzsa (a sűrítéshez)
közepes
Táplálkozási tanácsok

A recept alapján másféle parfét is készíthet. Fahéj helyett használhat vaníliát, és gyümölcspürét vagy olvasztott lekvárt is adhat a felvert tojáshoz.

Elkészítés

Parfé:
Verje fel krémesre a tojásokat a fahéjjal és a cukorral meleg víz fölött. Adja hozzá a rumot, és kevergesse, míg le nem hűl. Verje fel félkeményre a habtejszínt. Adagolja a parfét desszertes tálkákba vagy poharakba, és azokat tegye hűtőbe. Ha előzőleg kibéleli a tálkákat fóliával, könnyebb lesz kivenni a parfét a tálkákból.
Pirított szilva:
Mossa meg a szilvákat hideg víz alatt, majd csepegtesse le és vágja félbe őket. Távolítsa el a magjukat. Folyamatosan kevergetve olvassza fel a cukrot, a vaníliáscukrot és a vajat egy serpenyőben, míg a cukor elkezd karamellizálódni. Adja hozzá a szilvát és pirítsa a keveréket 5 percig, majd adja hozzá az almalevet, és forralja fel. Sűrítse be a keveréket szemlemorzsával, és hagyja lehűlni. Ízesítse citromlével és a fűszerkeverékkel.

Táplálkozási tanácsok

A recept alapján másféle parfét is készíthet. Fahéj helyett használhat vaníliát, és gyümölcspürét vagy olvasztott lekvárt is adhat a felvert tojáshoz.

Eredet: Franciaország