Receptek

Édes bundáskenyér

könnyű
Eredet: Franciaország

Összetevők (2 Adag)

  • 100 g fehér kenyér (4 szelet)
  • 40 ml tejszín, 30%-os zsírtartalmú
  • 40 ml víz
  • 4 teáskanál porcukor
  • 2 csipetnyi fahéj
  • 1 teáskanál vaníliás cukor vagy aroma
  • 1 tojás
  • 20 g vaj
  • Juharszirup vagy olvasztott vaj

Tápérték (adagonként)

Kalória390 kcal
Zsír20 g
Nátrium354 mg
Szénhidrátok45 g
Fehérje9 g
Foszfor128 mg
Kálium164 mg
Folyadéktartalom57 ml

Elkészítés

Vágja le a kenyér héját. Öntse a tejszínt, a vizet, a porcukrot, a fahéjat és a vaníliás cukrot vagy aromát mély tányérba, és alaposan keverje össze. Adja hozzá a tojást, és verje fel a masszát. Mártsa a kenyeret a tojásos-tejes keverékbe, és hagyja állni néhány percig. Olvassza fel a vajat egy serpenyőben. Kis lángon, kb. 3-5 percig süsse a kenyérszeleteket, míg aranybarnák lesznek. Minél tovább süti a szeleteket, annál ropogósabbak lesznek. Locsoljon a szeletekre juharszirupot vagy olvasztott vajat.

Táplálkozási tanácsok

A bundáskenyér sós változatban is elkészíthető. Ugyanazokat a hozzávalókat használja a porcukor, a fahéj és a vaníliás cukor kivételével. Tegyen sonkát és sajtot, vagy mozzarellát és paradicsomszeleteket két bundáskenyér közé. Nagyon finom grillezett gombával vagy ropogósra sült szalonnával is.