Receptek
Összetevők (2 Adag)
- 100 g fehér kenyér (4 szelet)
- 40 ml tejszín, 30%-os zsírtartalmú
- 40 ml víz
- 4 teáskanál porcukor
- 2 csipetnyi fahéj
- 1 teáskanál vaníliás cukor vagy aroma
- 1 tojás
- 20 g vaj
- Juharszirup vagy olvasztott vaj
Tápérték (adagonként)
Elkészítés
Vágja le a kenyér héját. Öntse a tejszínt, a vizet, a porcukrot, a fahéjat és a vaníliás cukrot vagy aromát mély tányérba, és alaposan keverje össze. Adja hozzá a tojást, és verje fel a masszát. Mártsa a kenyeret a tojásos-tejes keverékbe, és hagyja állni néhány percig. Olvassza fel a vajat egy serpenyőben. Kis lángon, kb. 3-5 percig süsse a kenyérszeleteket, míg aranybarnák lesznek. Minél tovább süti a szeleteket, annál ropogósabbak lesznek. Locsoljon a szeletekre juharszirupot vagy olvasztott vajat.
Táplálkozási tanácsok
A bundáskenyér sós változatban is elkészíthető. Ugyanazokat a hozzávalókat használja a porcukor, a fahéj és a vaníliás cukor kivételével. Tegyen sonkát és sajtot, vagy mozzarellát és paradicsomszeleteket két bundáskenyér közé. Nagyon finom grillezett gombával vagy ropogósra sült szalonnával is.