Receptek

Csúcsos káposztás rizottó

Tápérték (adagonként)
Kalória611 kcal
Zsír37 g
Nátrium268,000.0 mg
Szénhidrátok51 g
Fehérje17 g
Foszfor423 mg
Kálium489 mg
Folyadéktartalom350 ml
Összetevők (2 Adag)
  • 1 vöröshagyma
  • 400 g csúcsos káposzta
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 150 g rizottó rizs
  • 100 ml fehérbor
  • 300 ml zöldség alaplé
  • Bors
  • 40 g fekete olívabogyó
  • 60 g reszelt keménysajt
  • 2 evőkanál aprított turbolya
  • 2 evőkanál aprított petrezselyem
közepes
Elkészítés

1. Vágja fel kockákra a hagymát. Tisztítsa meg és hosszában vágja félbe a káposztát. Távolítsa el a torzsát, és vágja nagyobb darabokra a káposztát.  

2. Forró olívaolajban dinsztelje üvegesre a hagymát. Adja hozzá a rizottó rizst, és párolja, amíg áttetszővé nem válik. Locsolja meg fehérborral, és kevergesse, míg a rizs felszívja a folyadékot. Adja hozzá a csúcsos káposztát és 150 ml zöldség alaplevet. Sózza, borsozza. Főzze további 15-18 percig, közben fokozatosan adja hozzá a maradék meleg zöldség alaplevet.  

3. Hosszában vágja félbe az magozott olívabogyókat. Adja hozzá a rizottóhoz az olivát, a reszelt sajtot és a felaprított zöldfűszereket.

Eredet: Olaszország