Receptek

Csirkés saltimbocca puliszkával és tárkonyos zöldségekkel

Tápérték (adagonként)
Kalória249 kcal
Zsír17 g
Nátrium407.0 mg
Szénhidrátok7 g
Fehérje18 g
Foszfor199 mg
Kálium468 mg
Folyadéktartalom228 ml
Összetevők (8 Adag)

Saltimbocca:

  • 2 egész csirkemell
  • 4 szelet pármai vagy érlelt sonka
  • 4 friss zsályalevél
  • 2 evőkanál olvasztott vaj

Kukoricaprósza:

  • 400 ml víz
  • 100 g kukoricadara
  • 40 g parmezán sajt (40%-os zsírtartalmú)
  • 2 evőkanál olívaolaj

Tárkonyos zöldségek:

  • 500 g koktélparadicsom
  • 600 g cukkini
  • 25 ml balzsamecet
  • 1/2 vöröshagyma
  • 1/2 csokor tárkony (25 g)
nehéz
Táplálkozási tanácsok

Ha a kukoricadara helyett rizst, a tárkonyos zöldségek helyett pedig zöldsalátát használ, csökkentheti az étel káliumtartalmát.

Elkészítés

Csirkés saltimbocca: Filézze ki a csirkemelleket, vágja fel nyolc részre, és fűszerezze. Helyezze a csirkemell darabokra a zsályaleveleket, majd csomagolja be őket a sonkába. Sózza és borsozza a darabokat, majd serpenyőben süsse őket aranybarnára. Ezután helyezze tepsibe a darabokat, és kb. 25 percig süsse őket 130 fokon.
Kukoricaprósza: Forraljon fel vizet, majd folyamatosan kevergetve adagolja bele a kukoricadarát. Főzze a darát kis lángon kb. fél óráig.
Közben reszelje le a parmezánt, és adja hozzá a darához. A kukoricaprósza akkor van kész, ha keverés közben
elválik az edény falától. Tegye a puliszkát sütőpapírra, kicsit nyomja le, és takarja be egy másik darab sütőpapírral. A két sütőpapír között lévő puliszkát nyújtsa egyenletesen kb. 1 cm vastagságúra, majd hagyja kihűlni. Röviddel tálalás előtt vizes késsel vágja fel a puliszkát 8 részre. Serpenyőben négyesével kb. 2-2 percig süsse meg a darabokat. Óvatosan, széles eszközzel vegye ki a serpenyőből a darabokat.
Zöldségek: Mossa meg, hámozza meg, és negyedelje a koktélparadicsomokat. A cukkinit vágja fel hosszában négy részre, majd vegye ki a magrészét, és vágja fel kis darabokra. Hámozza meg, vágja fel apró kockákra, majd dinsztelje meg a hagymát. Adja hozzá a cukkinit és a paradicsomot. Adjon hozzá kevés balzsamecetet, és fűszerezze ízlés szerint. Díszítse a zöldségeket finomra vágott tárkonnyal. Tipp: Fokhagymát is használhat az elkészítés során.

Táplálkozási tanácsok

Ha a kukoricadara helyett rizst, a tárkonyos zöldségek helyett pedig zöldsalátát használ, csökkentheti az étel káliumtartalmát.

Eredet: Olaszország