Receptek

Csirkemell nyárson zöldségekkel és csípős mangó-csatnival

Címkék: Húsételek, Nyár
Tápérték (adagonként)
Kalória350 kcal
Zsír6 g
Nátrium119.0 mg
Szénhidrátok42 g
Fehérje30 g
Foszfor279 mg
Kálium891 mg
Folyadéktartalom334 ml
Összetevők (4 Adag)

Csirkemell:

  • 400 g csirkemell filé
  • 1 piros paprika
  • 150 g cukkini
  • 1 kis doboz ananász konzerv (darabolt)
  • 4 koktélparadicsom
  • 4 evőkanál lime-lé
  • 2 teáskanál méz
  • 8 evőkanál repceolaj

Csípős mangó-csatni:

  • 2 érett mangó
  • 3 cm hosszú, meghámozott és darabolt gyömbér
  • 2 gerezd fokhagyma finomra vágva
  • 2 friss csili paprika, kimagvazva és felaprítva
  • 4 evőkanál balzsamecet
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál felaprított kesudió
közepes
Táplálkozási tanácsok

Ha fa nyársakat használ, előbb kenje be őket olajjal, hogy sütés után könnyen le lehessen húzni róluk a húst.

Elkészítés

Csirke:
Mossa meg a csirkemellet, törölje szárazra, és vágja fel falatnyi kockákra. Tisztítsa meg a zöldségeket. Darabolja fel a paprikát. Szeletelje fel a cukkinit. Csepegtesse le az ananászdarabokat. Keverje össze a pác összetevőit: a lime levét, a mézet, az olajat, a sót és a borsot. Tegye a húsdarabokat egy tálba, és öntse rájuk a pácot. Alaposan kenje be a húsokat a páclével. A bepácolt húst legalább egy órára tegye hűtőbe.
Tűzze fel a nyársra a húst, a paprikát, a cukkínit, az ananászt és a paradicsomot. Süsse készre a nyársakat.
Csatni:
hámozza meg a mangót, vágja fel kis darabokra, és keverje hozzá a fokhagymát, a gyömbért, az ecetet, a cukrot és egy kevés sót.
Egy lábasban fedő nélkül, kis lángon forralja fel a keveréket.
Fedje le a lábast, és főzze tovább a keveréket 10 percig.
Vegye le a tűzről a keveréket, és hagyja lehűlni. Finoman pürésítse a keveréket.
Adja hozzá a kesudiót, és tegye hűtőbe.

Táplálkozási tanácsok

Ha fa nyársakat használ, előbb kenje be őket olajjal, hogy sütés után könnyen le lehessen húzni róluk a húst.

Eredet: Németország