Receptek

Csirkemell almapürével és oregánóval

Címkék: Húsételek
Tápérték (adagonként)
Kalória532 kcal
Zsír9 g
Nátrium88.0 mg
Szénhidrátok72 g
Fehérje36 g
Foszfor368 mg
Kálium608 mg
Folyadéktartalom225 ml
Összetevők (4 Adag)
  • 500 g csirkemell
  • 300 g rizs
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 citrom leve
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 alma
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • oregánó
közepes
Elkészítés

Fűszerezze a csirkét fokhagymával, pár csepp citromlével és oregánóval. Süsse le egy tapadásmentes serpenyőben kevés olívaolajon (vagy grillezze a húst). Főzze meg a rizst. Almapüré: hámozza meg az almákat, és távolítsa el a magházat. Vágja fel kockákra, adja hozzá a citromlevet, és főzze annyi vízben, hogy ellepje a gyümölcsdarabokat; főzze lassú tűzön addig, míg nagyon puha lesz az alma. Szűrje le a vizet, amivel a káliumtartalom egy része is távozik. Hagyja egy kicsit hűlni az almát, majd pürésítse turmixgépben. Serpenyőben 1 evőkanál olívaolajon pirítsa aranybarnára a hagymát. Majd adja hozzá az almaszószt, és lassan kevergesse, amíg az eléri a kívánt sűrűséget. Tálalja rizzsel.

Eredet: Portugália