Receptek

Coxinha de Frango – brazil csirkekrokett

Címkék: Húsételek
Tápérték (adagonként)
Kalória227 kcal
Zsír17 g
Nátrium102.0 mg
Szénhidrátok14 g
Fehérje5 g
Foszfor50 mg
Kálium65 mg
Folyadéktartalom62 ml
Összetevők (15 Adag)

Alaplé:

  • 75 dkg csirke (csonttal és bőrrel)
  • 1,5 l víz
  • 1 nagy fej vöröshagyma (10 dkg)
  • Só 
  • Fehérbors 

Töltelék:

  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 fej vöröshagyma (30 g)
  • 1 ek. vaj (10 g)
  • 1 paradicsom (10 dkg)
  • Oregánó
  • Snidling 
  • Petrezselyem 

Tészta:

  • 1 liter alaplé (a csirke elkészítése után tegyük félre a levet)
  • 37,5 dkg liszt
  • Tej 
  • 17,5 dkg zsemlemorzsa
  • Olaj a sütéshez
CKD fázis: HDnehéz
Elkészítés

Alaplé:

A csirkét és a hagymát négy részre vágjuk, a darabokat egy lábasba tesszük, felöntjük 1,5 liter vízzel, sózzuk, borsozzuk, és kis lángon 50 percig főzzük.

Kivesszük a csirkét az alapléből, eltávolítjuk a húsról a bőrt és a csontokat, villával szétnyomkodjuk a húst, majd hozzákeverjük a megfőtt hagymát.

Leszűrjük az alaplevet, és félreteszünk belőle 1 litert a tésztához.

Töltelék:

A fokhagymát és a hagymát apró kockákra vágjuk. Meghámozzuk a paradicsomot, és eltávolítjuk belőle a kemény részeket.

A hagymát és a fokhagymát vajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a paradicsomot és az oregánót, és addig pároljuk a keveréket a serpenyőben, amíg a paradicsom megpuhul. Hozzáadjuk a csirkét. Alaposan megkeverjük az ételt, majd snidlinggel és petrezselyemmel, esetleg kevés sóval fűszerezzük.

Tészta:

Felforraljuk a félretett alaplevet, majd fokozatosan hozzáadjuk a lisztet, közben folyamatosan és gyorsan kevergetjük az alaplevet. Folyamatosan kevergetve, kis lángon további 10 percig főzzük az ételt, amíg a tészta elválik az edény falától.

Elkészítés:

Hagyjuk hűlni a tésztát. Kézzel kilapítunk egy adagot (kb. egy ek.), és kis mélyedést alakítunk ki benne. A mélyedésbe tölteléket teszünk, és gondosan lezárjuk a tésztát körülötte (mintha pirogot készítenénk). Ügyeljünk arra, hogy megmaradjon a coxinha formája.

Tejbe mártjuk, megforgatjuk zsemlemorzsában, és forró olajban megsütjük.

A recept alapján kb. 15 golyó készíthető.

 

Eredet: Brazília