A NephroCare oldala cookie-kat (sütiket) használ, hogy a legjobb szolgáltatást tudja nyújtani. Ha tovább böngészi oldalunkat, azzal elfogadja a feltételeinket, mi szerint a cookie-k engedélyezettek az oldalon. Bővebb információért kérjük olvassa el Adatvédelmi Irányelveinket.

Receptek

Sörtésztában sült ponty burgonyasalátával

Tápérték (adagonként)
Kalória747 kcal
Zsír30 g
Nátrium1.0 mg
Szénhidrátok70 g
Fehérje44 g
Foszfor625 mg
Kálium2 mg
Összetevők (4 Adag)

Burgonyasaláta:

  • 1 kg saláta burgonya
  • 200 ml zöldség alaplé
  • 50 ml fehérborecet
  • Frissen őrölt bors
  • 2 teáskanál közepesen csípős mustár
  • 4 evőkanál hidegen sajtolt olívaolaj
  • 1 vörös vagy lila hagyma

A hal:

  • 4 pontyfilé, darabonként kb. 150 g
  • 2 teáskanál citromlé
  • Frissen őrölt bors
  • 2 tojás
  • 100 g liszt
  • ½ teáskanál csemege őrölt paprika
  • 250 ml búzasör
  • Növényi olaj a sütéshez
közepes
Táplálkozási tanácsok

A burgonya káliumtartalmát csökkentheti, ha előzőleg beáztatja vízbe.

Elkészítés

Mossa meg és főzze meg a burgonyát. Még melegen hámozza meg a burgonyát, majd hagyja, hogy egy kicsit lehűljön.
Melegítse fel a zöldség alaplevet. Szeletelje fel a burgonyákat, a szeleteket tegye egy tálba, majd öntse rájuk a zöldség alaplevet és az ecetet, sózza és borsozza, és tegye 2 órára hűtőbe.
A 2 óra elteltével mossa meg és törölje szárazra a pontyfiléket. Locsolja meg a filéket citromlével, és hagyja állni 5 percig. 
Itassa fel róluk a nedvességet, majd sózza és borsozza a filéket.
Üsse fel a tojásokat különválasztva a fehérjét a sárgájától, majd verje fel keményre a tojásfehérjét. A tojássárgáját keverje össze a liszttel, az őrölt paprikával és a búzasörrel, majd keverje hozzá a tésztához a kemény habbá felvert tojásfehérjét.
Hámozza meg és vágja fel apróra a hagymát. Keverje el a hagymát és az olívaolajat a burgonyasalátában, és fűszerezze a salátát.
Hevítsen fel bőséges mennyiségű növényi olajat serpenyőben, forgassa meg a halfiléket a tésztában, és süsse őket aranybarnára (mindkét oldalt 5-6 percig süsse).
Adagolja a pontyfiléket és a burgonyasalátát tányérokra, majd szórja meg az ételt petrezselyemmel, és díszítse citromgerezdekkel.

Táplálkozási tanácsok

A burgonya káliumtartalmát csökkentheti, ha előzőleg beáztatja vízbe.

Eredet: Németország