A NephroCare oldala cookie-kat (sütiket) használ, hogy a legjobb szolgáltatást tudja nyújtani. Ha tovább böngészi oldalunkat, azzal elfogadja a feltételeinket, mi szerint a cookie-k engedélyezettek az oldalon. Bővebb információért kérjük olvassa el Adatvédelmi Irányelveinket.

Receptek

Húsos burek

Címkék: Húsvét, Húsételek
Tápérték (adagonként)
Kalória356 kcal
Zsír29 g
Nátrium402.0 mg
Szénhidrátok12 g
Fehérje13 g
Foszfor172 mg
Kálium193 mg
Folyadéktartalom66 ml
Összetevők (12 Adag)
  • 2 vöröshagyma
  • 2 ek. olaj (pl. repceolaj)
  • 500 g darált hús (fele marha, fele sertés)
  • 2 tk. zöldség alaplé (kocka)
  • Bors
  • Őrölt paprika
  • 1 tojás
  • 200 ml tejföl
  • fél csomag sütőpor
  • 200 ml víz
  • 1 csomag Yufka tészta (kb. 450 g)
közepes
Táplálkozási tanácsok

A bureket hagyományosan melegen és hidegen is fogyasztják, kóstolóként és főételként is, általában egy pohár joghurt kíséretében - de tészta vagy rizs is kiváló köret lehet. Változtatásképpen hozzáadhatunk egy kevés sajtot vagy zöldséget az felszolgált adagokhoz. A tapasztalt szakácsok nem egyszerűen apró darabokra vágják a bureket, hanem kreatív formákat alakítanak ki, például tekercset vagy csigát.

Elkészítés

Aprítsa össze a hagymát, és kevés olajon pirítsa meg. Ha a hagyma üveges, adjuk hozzá a húst, és magas hőfokon pároljuk tovább. Adjuk hozzá a zöldség alaplevet, a borsot és egy kis paprika port ízesítésként.
Keverjük össze a tojást a tejföllel és a vízzel. Adjunk hozzá egy keveset a zöldség alapléből és a sütőporból, és alaposan keverjük össze.
Zsírozzunk ki egy kerek vagy négyzet alakú tepsit (kb. 25x35cm). Helyezzünk 3 tésztalapot a tepsi aljára, tegyünk rá egy keveset a húsból, és öntsünk 3-4 evőkanálnyi szószt a húsra. Helyezzünk még egy tésztalapot a tetejére, majd ismét húst és szószt, egészen addig, amíg a hús és tésztalapok elfogynak. Befejezésként helyezzünk 2 tésztalapot a rakás tetejére, és öntsünk rá a maradék szószt.

Helyezzük a tepsit a sütőbe (190°C-ra előmelegítve), és hagyjuk a bureket 30-35 percen át sülni.
Ha elkészült, hagyjuk kihűlni, és vágjuk a kívánt formára, például tortaszeletekre vagy kisebb kockákra.

Dobar tek!

Táplálkozási tanácsok

A bureket hagyományosan melegen és hidegen is fogyasztják, kóstolóként és főételként is, általában egy pohár joghurt kíséretében - de tészta vagy rizs is kiváló köret lehet. Változtatásképpen hozzáadhatunk egy kevés sajtot vagy zöldséget az felszolgált adagokhoz. A tapasztalt szakácsok nem egyszerűen apró darabokra vágják a bureket, hanem kreatív formákat alakítanak ki, például tekercset vagy csigát.

Eredet: Horvátország