Receptek

Összetevők (4 Adag)

  • 4 adag vanília fagylalt
  • 3 tojás sárgája
  • 100 g porcukor
  • 100 ml fehérbor (vagy muskotály, vagy pezsgő)
  • 4 őszibarack

Tápérték (adagonként)

Kalória418 kcal
Zsír22 g
Nátrium28 mg
Szénhidrátok46 g
Fehérje5 g
Foszfor160 mg
Kálium352 mg
Folyadéktartalom192 ml

Elkészítés

Egy tálban mixelje össze a tojássárgáját a cukorral. Helyezze a tálat „melegentartó pultba” (bain-marie), és elektromos mixerrel keverje össze a két összetevőt, míg halvány színű, habos krémet nem kap. Adja hozzá a bort, és folyamatos kevergetés mellett főzze addig, míg habos krémet kap. Helyezze a gyümölcsdarabokat kis tálkákba, öntse rájuk a borhabot, és 2-3 percre tegye a sütőbe. Ízlés szerint egy adag fagylaltot is tehet a hab tetejére.

Táplálkozási tanácsok

Más nyers vagy konzerv gyümölcsöket is használhat (nektarin, eper, málna stb.), a jégkrémet pedig helyettesítheti sörbettel. Alkohol szempontjából van, aki likőrborral vagy valamilyen tömény itallal szereti elkészíteni ezt a desszertet (pl. whisky-vel, brandy-vel vagy rummal). Vaníliával, fahéjjal vagy kardamonnal is ízesítheti.