Receptek

Befőzött mousse mangópéppel

Tápérték (adagonként)
Kalória84 kcal
Zsír1 g
Nátrium321.0 mg
Szénhidrátok9 g
Fehérje9 g
Foszfor104 mg
Kálium165 mg
Folyadéktartalom102 ml
Összetevők (4 Adag)

Mousse:

  • 200 g zsírszegény túró (<10%)
  • 75 ml író
  • 5 ml folyékony ízesítőszer
  • Vaníliarudak
  • 2 levél fehér zselatin

Mangópép:

  • 200 g mangó
  • 2 ml folyékony édesítőszer
  • 1 evőkanál citromlé
könnyű
Táplálkozási tanácsok

Díszítés: Kiviszeletek

Elkészítés

Keverje össze a túrót, az írót, az édesítőszert és a vaníliát. A zselatint lágyítsa fel hideg vízben (kb. 10 perc), majd nyomja ki belőle a vizet, és tegye serpenyőbe. Alacsony hőmérsékleten, folyamatos kevergetés mellett olvassza fel a zselatint, lehetőleg gőzölve. Ha a zselatin teljesen felolvadt,
adja hozzá a túrókeverékhez. Adagolja ki a masszát négy pohárba, és hagyja lehűlni.

A mangópéphez először hámozza meg a mangót, vegye ki a magját, és vágja fel kis darabokra. Pürésítse
az édesítőszerrel és a citromlével, majd adja hozzá a poharakba adagolt habhoz
(miután az lehűlt).

Táplálkozási tanácsok

Díszítés: Kiviszeletek

Eredet: Németország