Receptek

Báránycomb tésztával

Tápérték (adagonként)
Kalória493 kcal
Zsír25 g
Nátrium205.0 mg
Szénhidrátok3 g
Fehérje63 g
Foszfor619 mg
Kálium962 mg
Folyadéktartalom269 ml
Összetevők (4 Adag)
  • 1 báránycomb (kb. 1,2 kg)
  • 6 evőkanál citromlé
  • 4 gerezd fokhagyma felszeletelve
  • 15 cl joghurt (3,5%-os zsírtartalmú)
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • bors
  • kakukkfű
  • rozmaring
nehéz
Táplálkozási tanácsok

Kakukkfűvel és rozmaringgal megszórva ez az étel Provence ízeit varázsolja asztalára! Ha az indiai konyhát kedveli, korianderrel, köménnyel vagy curry-vel is fűszerezheti a bárányt. Ez az étel kiváló fehérjeforrás, ugyanakkor alacsony a sótartalma. A fehérje nagyon fontos az izomtömeg megőrzése érdekében! Az ételnek a foszfortartalma is magas, ezért ne felejtse el bevenni a foszfor felszívódását gátló gyógyszerét! A káliumbevitel csökkentése érdekében burgonya helyett célszerű tésztával fogyasztani ezt az ételt.

Elkészítés

Fűszerezze be a combot borssal és zöldfűszerekkel. Csúsztassa be a fokhagymadarabokat a bárány bőre alá. Hagyja állni a húst hűvös helyen 2 óráig. Melegítse elő a sütőt 240 fokra, és tegyen be egy kiolajozott tálat. Ha az olaj már forró, pirítsa meg a hús minden oldalát. 15 perc után vegye ki a húst a sütőből, és egy ideig hagyja hűlni. A sütő hőmérsékletét állítsa 180 fokra. Öntse a húsra a citromlé és a joghurt felét. Tegye vissza a sütőbe 40 percre, majd adja hozzá a maradék citromlevet és joghurtot. További 40 perc után vegye ki a húst a sütőből, öntsön egy serpenyőbe egy pohár meleg vizet, és keverje el a szafttal. Takarja le a bárányt alufóliával, és hagyja állni 10 percig, mielőtt felszeletelné. Példa: Tálalhatja például fusillivel.

Táplálkozási tanácsok

Kakukkfűvel és rozmaringgal megszórva ez az étel Provence ízeit varázsolja asztalára! Ha az indiai konyhát kedveli, korianderrel, köménnyel vagy curry-vel is fűszerezheti a bárányt. Ez az étel kiváló fehérjeforrás, ugyanakkor alacsony a sótartalma. A fehérje nagyon fontos az izomtömeg megőrzése érdekében! Az ételnek a foszfortartalma is magas, ezért ne felejtse el bevenni a foszfor felszívódását gátló gyógyszerét! A káliumbevitel csökkentése érdekében burgonya helyett célszerű tésztával fogyasztani ezt az ételt.

Eredet: Franciaország