Receptek
Bárányborda
Tápérték (adagonként)
Kalória391 kcal
Zsír30 g
Nátrium474.0 mg
Szénhidrátok2 g
Fehérje30 g
Foszfor275 mg
Kálium424 mg
Folyadéktartalom66 ml
Összetevők (3 Adag)
- 3 ek. olívaolaj
- 2 ek. szárított Herbes de Provence (provence-i fűszerkeverék)
- 1 gerezd fokhagyma
- 6 bárányborda (egyenként 100 g, csonttal együtt)
- Tengeri só (3 g)
- frissen őrölt bors
könnyű
Táplálkozási tanácsok
Köretként burgonyapüré ajánlott.
Elkészítés
A fokhagymanyomón átnyomott fokhagymát alaposan keverjük össze a 2 ek. olívaolajjal és a fűszerkeverékkel. Vigyük fel a keveréket a báránybordákra, és szobahőmérsékleten hagyjuk állni 20 percig. Hevítsünk fel egy serpenyőben egy ek. olajat. A húst kevés sóval és borssal fűszerezzük. Helyezzük a szeleteket egy serpenyőbe, és kb. 2-3 percig pirítsuk magas hőmérsékleten, majd ismételjük ezt meg a másik oldallal is. Vegyük ki a báránybordákat a serpenyőből, majd helyezzük őket fóliával bélelt tányérra, hagyjuk állni 5 percig, és tálaljuk.
Ebben a receptben 2 bárányborda felel meg egy adagnak.
Bon Appétit!
Táplálkozási tanácsok
Köretként burgonyapüré ajánlott.
Eredet:
Franciaország
