Receptek

Összetevők (4 Adag)

  • 1 padlizsán
  • 3 tk. citromlé
  • 2 ek. tahini
  • 2 fokhagymagerezd
  • 1,5 dkg (15 g) petrezselyem
  • 2 ek. újhagyma
  • Tengeri só
  • Bors
  • Olívaolaj

Tápérték (adagonként)

Kalória113 kcal
Zsír9 g
Nátrium60 mg
Szénhidrátok5 g
Fehérje3 g
Foszfor101 mg
Kálium269 mg

Elkészítés

Vágja félbe a padlizsánt. Kenje meg a félbevágott padlizsánt olívaolajjal, és süsse 200 °C-on körülbelül 45 percig, amíg puha nem lesz. 

Közben vágja össze a fokhagymát, a petrezselymet és az újhagymát.

Hámozza meg a kihűlt padlizsánt, és pürésítse a citromlével, a tahinival, a fokhagymával, a petrezselyemmel és az újhagymával. Ízlés szerint sózza, borsozza.

Tálalás előtt locsoljon rá olívaolajat.

Táplálkozási tanácsok

Ez az étel jól ismert a levantei eredetű országokban, így számos változatban létezik. Az egyik, Izraelből származó változat majonézt használ tahini helyett.