Receptek
Összetevők (4 Adag)
- 1 padlizsán
- 3 tk. citromlé
- 2 ek. tahini
- 2 fokhagymagerezd
- 1,5 dkg (15 g) petrezselyem
- 2 ek. újhagyma
- Tengeri só
- Bors
- Olívaolaj
Tápérték (adagonként)
Kalória113 kcal
Zsír9 g
Nátrium60 mg
Szénhidrátok5 g
Fehérje3 g
Foszfor101 mg
Kálium269 mg
Elkészítés
Vágja félbe a padlizsánt. Kenje meg a félbevágott padlizsánt olívaolajjal, és süsse 200 °C-on körülbelül 45 percig, amíg puha nem lesz.
Közben vágja össze a fokhagymát, a petrezselymet és az újhagymát.
Hámozza meg a kihűlt padlizsánt, és pürésítse a citromlével, a tahinival, a fokhagymával, a petrezselyemmel és az újhagymával. Ízlés szerint sózza, borsozza.
Tálalás előtt locsoljon rá olívaolajat.
Táplálkozási tanácsok
Ez az étel jól ismert a levantei eredetű országokban, így számos változatban létezik. Az egyik, Izraelből származó változat majonézt használ tahini helyett.