Receptek

Alufóliába csomagolt hal zöldségekkel és zöldfűszeres mártással

Tápérték (adagonként)
Kalória262 kcal
Zsír16 g
Nátrium209.0 mg
Szénhidrátok6 g
Fehérje22 g
Foszfor313 mg
Kálium590 mg
Folyadéktartalom198 ml
Összetevők (4 Adag)
  • 4 tőkehal filé (400 g)
  • kevés só
  • 1 piros paprika (150 g)
  • 1 cukkíni (150 g)
  • 1 cm gyömbér lereszelve
  • 1 csipetnyi reszelt narancshéj
  • 1 csipetnyi garam masala
  • (indiai fűszerkeverék; használhat helyette curry-t is)
  • kevés olaj a kenéshez


a zöldfűszeres mártáshoz:

  • ½ doboz tejföl (118,3 g, 30%-os zsírtartalmú)
  • 125 g aludttej (30%-os zsírtartalmú)
  • 75 ml habtejszín (30%-os zsírtartalmú)
  • 2 evőkanál zöldfűszerkeverék (finomra vágva)
  • 1 gerezd fokhagyma (finomra vágva)
  • kevés só
  • 1 késhegynyi sűrített paradicsom vagy paprikakrém
könnyű
Elkészítés

Mossa meg a tőkehal filéket, majd csepegtesse le és enyhén sózza meg őket. Mossa meg a paprikát és a cukkínit. Vágja fel kockákra a paprikát, a cukkínit pedig szeletelje fel. A zöldségeket keverje össze a fűszerekkel. Kenjen meg négy darab alufóliát olajjal, és halmozza rájuk a zöldségeket. Helyezze a halfiléket a zöldségekre, és hajtogassa rájuk az alufóliát. Helyezze a csomagokat a grillre, és süsse őket kb. 20 percig.

Zöldfűszeres mártás:
Öntse a tejfölt, az aludttejet és a tejszínt egy tálba, és alaposan mixelje össze őket. Adja hozzá az apróra vágott zöldfűszereket és a fokhagymát. Fűszerezze kevés sóval és sűrített paradicsommal vagy paprikakrémmel.

Eredet: Németország