Receptek

Almás-fahéjas muffin

könnyű
Eredet: Magyarország

Összetevők (12 Adag)

  • 250 g liszt
  • 2 kávéskanál sütőpor
  • 2 tojás
  • 100 g cukor
  • 245 g natúr joghurt
  • 50 g étolaj
  • 2 alma
  • fahéj
  • 1 zacskó vaníliás cukor
  • reszelt narancshéj

Tápérték (adagonként)

Kalória190 kcal
Zsír6 g
Nátrium85.0 mg
Szénhidrátok29 g
Fehérje4 g
Foszfor99 mg
Kálium109 mg
Folyadéktartalom45 ml

Elkészítés

Kenje ki margarinnal a 12 darabos muffin sütőformát, és melegítse elő a sütőt 175 fokra. Reszelje le az almát, szórja meg fahéjjal és vaníliás cukorral, majd tegye félre, hogy levet eresszen. Száraz rész: Keverje össze a lisztet a sütőporral. Nedves rész: Keverje össze a tojásokat a cukorral, majd adja hozzá a joghurtot és a reszelt narancshéjat. Adja hozzá az alma kifacsart levét és az olajat. Keverje össze a száraz összetevőket a nedves összetevőkkel és a kifacsart reszelt almával. Öntse a masszát a sütőformába, és süsse 20-25 percig.

Táplálkozási tanácsok

Csökkentheti a muffin foszfortartalmát, ha sütőpor helyett szódabikarbónát használ.