Receptek

Áfonyás palacsinta

könnyű
Eredet: Portugália

Összetevők (4 Adag)

  • 100 g fekete áfonya
  • 6 evőkanál liszt
  • 1 tojás
  • 125 ml zsírszegény tej (1,5%)
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál cukor

Tápérték (adagonként)

Kalória149 kcal
Zsír5 g
Nátrium3,700.0 mg
Szénhidrátok22 g
Fehérje4 g
Foszfor73 mg
Kálium115 mg
Folyadéktartalom63 ml

Elkészítés

Keverje össze a tojást a liszttel, a cukorral és a tejjel úgy, hogy sűrű, csomómentes masszát kapjon. Adja hozzá az alaposan megmosott áfonyát.
Melegítsen kevés olajat tapadásmentes serpenyőben. Merőkanállal tegyen egy adag tésztát a serpenyőbe úgy, hogy a kívánt méretű palacsintát kapjon.
Amikor a tészta felülete kezd hólyagosodni, fordítsa meg a palacsintát. Süsse a palacsintát aranybarnára. Ismételje a műveletet, amíg el nem fogy a tészta.